Déli-mix: Az olaszoknál és a spanyoloknál is pályán a sereghajtó


Levante2.10  döntetlen3.40  Sporting de Gijón3.70
Vérbeli kisesési rangadót láthatunk a forduló utolsó meccsén. A Levante huszonnégy ponttal az utolsó, míg a Gijón huszonhét egységgel az utolsó előtti helyezést foglalja el. Nem nagy titok, hogy a vendégcsapat egy esetleges győzelemmel nagy lépést tehet a bennmaradás felé, illetve a hazaiak egy vereséggel gyakorlatilag keresztet vethetnek az első osztályú szereplésre.

Igazi háromesélyes meccsről van szó, de ha végigpörgetjük a Levante hazai statisztikáját, akkor azért láthatjuk, hogy ebben az esztendőben azért szorgalmasan gyűjtötték a pontokat otthon (4-0-2), egyedül a Barcelona és a Real Madrid tudott náluk nyerni, ami azért a legjobbakkal is előfordul.

Ellenben a Gijón rúgott gól nélkül veszítette el legutóbbi két idegenbeli mérkőzését előbb Granadában, majd Malagában. Ebből kiindulva elég meglepő volna, ha három ponttal távoznának a vendégek.

Tipp: Félidőben hazai @ 2.75


Bologna1.90  döntetlen3.40  Verona4.40
A hazai csapat formája közvetlenül a válogatott meccsek miatti szünet előtt kezdett hanyatlani, ugyanis zsinórban két bajnokit is elveszítettek. Bár előtte meg egymás után három 0-0-s döntetlent sikerült összehozniuk, szóval a 2016-os esztendő egyelőre nem az igazai bolognai szempontból.

A Veronának viszont az egész szezonja csapnivaló, nem véletlenül állnak az utolsó helyen. Nem túl valószínű, hogy pont most támadnának föl, hiszen nem olyan régen közvetlen alsóházi riválisaiktól is rendre kikaptak (Udinese, Sampdoria, Carpi). Alighanem elkerülik a nagyarányú vereséget, hiszen a Bologna a legutóbbi hat fordulóban összesen két gólt szerzett és első számú gólfelelősük, Mattia Destro még mindig sérült.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.70