Dél-mix: Kijön a hullámvölgyből az Atletico Madrid?


AC Milan 1.35, döntetlen 4.50, Bologna 9.00
Az előző két fordulóban összesen egy pontot szerzett az AC Milan, ikszeltek a Torinóval otthon (1-1), a múlt héten pedig Nápolyban kaptak ki 3-1-re. A középmezőny sűrűjében tanyázó Milan látott már szebb napokat is és egyelőre úgy tűnik, hogy Seedorf edzői kinevezése sem hozta el a megváltást. 2014-es mérlegük eddig 3-1-3, a kupából kiverte őket az Udinese. Hazai pályán öt meccsből hármat már megnyertek az idén, egy vereség (az Udinese elleni kupameccs) és egy iksz mellett.

A Bologna pont az az ellenfél, amelyik képes lehet arra, hogy akár pontot raboljon a finoman szólva is ingadozó formában teljesítő Milan ellen, mint ahogyan az már megtörtént nem egyszer a közelmúltban. Egyébként az előző fordulóban megszerezték első idei győzelmüket, a Torinót verték idegenben 2-1-re.

Tipp: Döntetlen @ 4.50

Fiorentina 2.15, döntetlen 3.00, Inter 3.65
Zsinórban két tétmeccset nyertek meg a lilák, mindkét győzelemnek hazai pályán örülhettek. Hétvégén a bajnokságban, hétfőn pedig a kupában nyertek 2-0-ra (az Atlanta és az Udinese volt az áldozat). Pályaválasztóként meglehetősen jó a Fiorentina mérlege: utoljára október végén kaptak ki otthon, azóta kilenc tétmeccset megnyertek és egyszer játszottak döntetlent. Kevés gólt kapnak hazai környezetben és többnyire legalább kettőt lőnek.

Eddig elég siralmas az Inter mérlege ebben a naptári évben. Múlt héten ugyan nyeri tudtak a kieső helyen álló Sassuolo vendégeként (1-0). Viszont ezt megelőzően három vereséget és két döntetlent hoztak össze, ami elég sovány. Az utóbbi időkben nem sok babér termett nekik Firenzében, tavaly 4-1-re kikaptak tőlük és utoljára 2011-ben nyertek náluk. 

Tipp: A Fiorentina nyeri a meccset @ 2.15

Atletico Madrid 1.18, döntetlen 6.50, Valladolid 15.00
Valami történt az Atletico Madriddal, keddi kupavereségük már a harmadik elveszített tétmeccsük zsinórban. Ez még hagyján, de ezeken a mérkőzéseken még csak gólt sem rúgtak, ellenben hetet kaptak. A kieső helyen álló Valladolid elleni meccs jó alkalom lehet arra, hogy kijöjjenek ebből a hullámvölgyből. 

Ugyanis az elmúlt hat Atletico elleni mérkőzését rendre elbukta a Valladolid és bár három fordulója veretlenek (egy győzelem, két döntetlen) idegenben ritkán ér el sikereket a gárda. Az idei szezon kezdete óta mindössze egyszer tudtak győzni, ha nem ők voltak a pályaválasztók, négy iksz és hat vereség mellett.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.52

Villareal 1.48, döntetlen 4.00, Celta Vigo 7.00
Madridban kapott ki a Realtól múlt héten a Villareal (4-2), előtte otthon nyertek 3-1-re az Osasuna ellen. Egyébként elég hullámzó az ötödik helyen álló csapat teljesítménye, az egyik héten nyernek, míg a másikon ugyanilyen játszi könnyedséggel veszítenek. Ugyanakkor, ha csak a hazai eredményeiket vesszük figyelembe, akkor kiegyensúlyozottabb képet kapunk. Ebben a naptári évben mindhárom bajnoki meccsüket megnyerték otthon, csak a Real Sociedad elleni kupameccset veszítették el.

Három bajnoki fordulója veretlen a Celta Vigo, igaz múlt héten csak egy vérszegény 0-0-át hoztak össze az Athletic Club ellen. Idegenben háromszor léptek pályára 2014-ben, Real Madridtól és az Espanyoltól kikaptak, a Granadát 2-1-re megverték.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.35

A kombináció eredő szorzója @ 16.90