Dárdaival tüzesek a srácok!


Asszem' mostanra jó alaposan lenyugodhat mindenki a francba, aki beleverte a csúfot a jelenlegi szövetségi kapitányba. Az arcon rúgottak, arcon köpöttek szűk közössége kicsit lejjebb csavarhatja a méltatlankodásuk olajmécsesét. Látni egy magyar csapatot. Egy olyan csapatot, amelyet nem a tréner kívánsága vagy a mondatai helyeznek egy szintre, nem belehunyorítva az arcunkba a „szerethető” jelzőt, hanem tényleg, magától, meg magától a kapitánytól jó ez a kis csapat.

Visszaöklendezhetnék Dárdai Pál hazai gyomorsavai, hogy: mire ugráltok, puhaarcok az öt meccsen rúgott négy góllal? Ja, pajtikák, de közben azt se felejtsétek el, hogy egy, azaz egy gólt kaptak a legények ugyanezen az öt tétmeccsen. Nem annyira mélyre visszagondolva, láttunk mi már olyan 90 percet bemutató nemzeti csapatot, amely egy nagyon okos, akár „tolódós” taktikával, 30 perc alatt képes volt 3 gólt össze balfékezni. Jó formában. Emiatt most cseppnyi csendet kérünk a túloldalon!!!

Dárdai Pali semmi újat nem adott magából. Olyan, mint az életben. Lényegre törő, praktikus, a körülményekhez képest őszinte, nagy harcos. Nem ígért semmit. Csak munkát, aztán ha úgy alakul, kenyeret. Nem lettek jobbak a focisták, nincs Neymaros oda-vissza esernyőzés, Messi féle kígyózás, Zlatanos bebikázós, bárhonnét, bármivel gólt rúgó csudafigurák. Látni viszont alázattal dolgozó nem fiatalt; a közösségért orrát lejjebb engedő Lánchídi dugó felelőst; önmagát megtaláló, szellőléptű szimpatikus, irtó nagy és piszok fontos gólt rúgó sárvárit!

A szövetségi kapitány a lelkével, a mentalitásával, a rutinjával, a németül vett precizitásával összerakott, megformált egy olyan csapatot, amely a nyafogókat is bizakodásra készteti. Lett gerince a csapatnak. Ami szurkolói szempontból kellően egy fontos testrész! Amire büszkének kell lennünk a romokból kilépdelve.

Igaz, csak most jön a neheze, meg az a kérdés, hogy: kivel? Mert jöhet a germán titkos fegyver, Bumm Bumm Bernd, aki erősen pozícionálja magát, de még túl kicsi ahhoz, hogy egy Dárdait pótoljon.

Dárdaival tüzesek a srácok! De nélküle?


Magyarország az első két hely valamelyikén végez a selejtezőcsoportban @
 2.00