Dárdai Pali megint megmondta a frankót!


Dárdai a magyar labdarúgásban az egyetlen, aki hűvös kívülállóként elmondhatja véleményét a hazai állapotokról. Ha csak azt a pár jó érzést adó válogatott eredményt gombostűzzük a neve mellé, már akkor indokolt a véleményének meghallgatása! Minimális jelenléte okozta a korábban megfigyelhetetlen állapotot: végre egy karakán férfi állt a magyar nemzeti tizenegy élén, nem pedig egy megélhetési, a gátlásait alaposan levetkőző, hivatásos futball kibic.

Nem egy UEFA ABCDEFGHI licenszbe burkolt, saját szerethető legalizációját fennen hirdető, önmaga igazolását lobogtató amatőr varázsló, indokolatlanul zsíros állásban! Tehát hiteles a Herthás fickó, még ha szembe is köpte a magyar foci társadalmat. Mentségére szóljon, hogy pontosan célzott!

Mint ahogyan legutóbbi megszólalása is szilárd alapon nyugszik. Ez nem valakinek a támadása kapcsán, hanem objektív megfigyelés után jött!

Pali belemerítette kritikája villáját a magyar fociba, mint afféle kimeríthetetlen etetőtálba. Megemlítette, hogy a TAO okozta Kánaán akkor ér valamit, ha ésszel használják fel. Jól látható, hogy nem ez történik! A bukott, de mára ismét felfakadó sportvezető emberek tömött bukszával a zsebükben, előre menekülve irtják a magyar utánpótlás bármilyen előrelépését, miközben harsogva mutogatják hány és hány csapatuk nyomul a Bozsik programban. Nincs átgondoltság, az összes itt lévő a mára gondol, akik meg okosan építkeznének, azok meg nem kapnak semmit. Nekik Twist Olivér a mezszponzoruk!

Beleért egy kicsit Magyarország áhított új sztárjába is. Kleinheisler Lászlót NASA mérnöki pontossággal kalibrálta. Egy fenét, hogy a németje miatt kergették el, egyszerűen beépíthetetlen a játékba, így mondja Dárdai! Különben titokban feszengve figyelte őt a köznép, hogy mit is akar a nemzetiben, manapság meg a Fradiban. Mert ugye a srác Storck és Doll titkos fegyvere. Köszi ezt a titkos fegyvert! A leggázabb az egészben, hogy Kleinheisler már nem olyan korú ipse, akit még meg lehetne tanítani erre-arra. Túl késő már ahhoz! Mégis hozzá tapasztják a magyar foci jövőjét.

Aztán a Dzsudzsák akta. Ami látványosan a pénzről szól. Elkopott karrier, cserébe dúsgazdagság, rossz tanácsadókkal, rengeteg potyalesővel, kamu baráttal! Kicsit még az is kitüremkedik, hogy talán szándékosan nem hagyták őt felemelkedni. Erősebb indok volt a pénztárca dagadása! Liverpool? Hertha? Ugyan már! Mahacskala? Na de aztán oda azonnal!!! Az igen!

Fogadjunk, keveseknek esett le, mit kellene hasznossá tenni Dárdai mondandójából!