Dárdai bírta volna a kettős terhelést


Azt hittem ez a Preetz gyerek egy kicsit keményebb barlangos test. Hogy megadja majd az esélyt az intenzív osztályon egyre erősebb életjelet mutató magyar nemzeti csapatnak és egy darabig megengedi Dárdainak a kettős szerepet. Kegyetlen szitu lett volna ez Palinak, de aki ismeri őt, az biztos volt benne, hogy a magyar szaki kibírta volna. Ha beleszakadva is, de ő tutira teljesítette volna misszióját a Hertha és a válogatott kispadján.

Erre ez a germán pánik-rocker beszart, az egója nem hagyta veszni az utolsó megmentőjét. Kitépte Dárdait a majdnem hurrá hangulatú hazai közegből és bekarámozta Berlinbe. A Hertha, különben full sikeresnek nem, sőt indulatból akár balféknek is nevezhető klubigazgatója kivonta a magyar álomformázásból Dárdai Pált, egyben utasította, hogy már csak a klubcsapatára koncentráljon.

Már akkor észrevettem a trottli észveszejtő nyüszítését, amikor Palival elkezdett pontokat termelni a magyar labdarúgó válogatott. „Jájj more, mi lesz az én kis rózsaszínű seggemmel, ha ez a Pal Dardai egyre jobban belejön a magyar nacionállal, áber kiveszik innen a reményt nyújtó embert, akihez úgy ragaszkodom? Azt semmiképpen keinen szabad!!!” – járhatott Preetz fejében.

Mert ha Dárdai nincs, Preetz-et már korábban lapátra tették volna. Ahogyan boldogult Hofi Géza mondta: „Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra!” Mert azért valljuk be, nem ő a Bundesliga Domonyai Lászlója. Précc Tomika 2009-es munkába állása óta megcsinált két kiesést a Bundesliga egyből, de vissza is talicskázta őket.

A szervezett összevisszaságban hat év alatt kinevezett kilenc edzőt, úgy, hogy közben az ő felelősségét senki sem firtatta. Hagyták lapátolni a semmit és kifizettek neki egy egészen hálás nagyságú összeget. Plusz hagyták a hatalom mámorában fetrengeni. Na, ezért fostizik a koma. A döntés után viszont Dárdaival együtt lovagolhat, igaz neki már csak a ló fara jut, de akkor is ott tolódzkodik a névsor elején.

Amúgy meg mi van, ha ez a srác kiviszi a magyarokat az Eb-re, és olyat mondanak az MLSZ-től Palinak, amitől nem lesz kedve a dülöngélő Hertha kerékpáron törni a fenekét?

Jobb ez így – gondolta – erőből megoldva a szitut, a magyarok meg jelöljék kapitánynak Storck urat. Aki nem biztos, hogy a legjobb pillanatban veszi át a karmesteri pálcát, de ő meg még ilyen magas sarzsiban sohasem volt. Egyszerűen nem mondhatott nemet a német. Kicsit összeszorított farpofával ugrunk bele a románok elleni feszültségbe, mert fogalmunk sincs, mit hozhat ki Storck a csapatból.

Arra viszont nagy összegben fogadnék, hogy ha bukás lesz, a Trollfoci kegyetlenül megtalálja a Hertha honlapján Preetz mágust, oszt’ megkapja a jussát!!! Már most is érezheti a törődést a kis ebihal!

Fogadj most a Magyarország-Románia Eb-selejtezőre!