A csoportelsőségre hajtanak a portugálok


Portugália–Svájc
A portugálok csak győzelem esetén jutnak ki egyenes ágon a világbajnokságra, ugyanis három ponttal lemaradva állnak a második helyen Svájc mögött. A gólarányuk viszont sokkal jobb (+26, szemben a svájciak +18-ával) és pontegyenlőség esetén ez számít.

A két csapat tavaly szeptemberi meccsén Svájc 2-0-ra nyert Bázelben, ám most részükről aligha számolhatunk egy ilyen arányú sikerrel. Egyrészt azért, mert hazai pályán a portugál válogatott magabiztosan nyerte az összes vb-selejtezőjét (mindössze két gólt kaptak négy meccsen és tizennyolcat lőttek). Másrészt a tavalyi meccsel ellentétben, Cristiano Ronaldo most ott lehet majd a csapatban.

Az oddsok alapján Portugália egyértelmű favoritja a találkozónak 1.63, míg egy svájci győzelem eléggé valószínűtlennek tűnik Lisszabonban 6.05.

Tipp: Cristiano Ronaldo gól 1.90


Lettország–Andorra
A B csoport „kiesési rangadója” az ötödik, illetve a hatodik hely sorsáról dönt majd. Mindkét csapat négypontos és igazából mindkettőnek teljesen mindegy, hogy végül melyik helyen végez. A lettek papíron erősebbek Andorránál, de pont az ilyen meccsek a legkiszámíthatatlanabbak. Még akkor is, ha tudjuk: Andorra eddig még soha nem nyert Lettország ellen.

Ráadásul Andorra az összes pontját hazai pályán szerezte (hármat ugye pont a magyar válogatott ellen hozott össze) és idegenbeli vb-selejtezőn utoljára 2009-ben rúgtak gólt. Ugyanakkor a pillanatnyi formát tekintve Lettország sem áll a helyzet magaslatán, utoljára pont Andorra ellen tudtak nyerni tavaly szeptemberben, azóta nyolc selejtezőn mindössze egy pontot szereztek. Mondjuk azt pont szombaton, a Feröer-szigeteken (0-0).

Elnézve a két csapat gólszerzési szokásait, talán nem nagy kockázat arra fogadni, hogy kevés találat esik majd a találkozón.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.92