Coppa Italia: Visszavághat a Lazio


Juventus–Lazio
Eredetileg nem most szerdán rendezték volna Olaszországban a kupadöntőt, de mivel a Juventus bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába is, ezért a szövetség előrébb hozta ezt a mérkőzést. Ebből kifolyólag hétvégén mindkét csapat zárójelbe tette a bajnoki szereplést, aminek eredményeképp a Juventus az AS Roma vendégeként kapott ki 3-1-re, egy nappal előtte pedig a Lazio szenvedett 3-2-es vereséget a Fiorentina otthonában. Ezekből a bajnoki eredményekből viszont nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a legjobbak mindkét oldalon pihentek.

Allegri, a Juventus mestere a döntőt megelőző sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy csapatával egy 20 napos mini-szezon előtt állnak és ennek megfelelően igen komolyan veszik az idényből hátralévő időszakot. A Zebrák trénere értelemszerűen arra gondolt, hogy két kupadöntőben is érdekelt a csapat, illetve még a bajnoki címet sem tudhatják magukénak. A triplázás nagy tett volna tőlük, de hát ugye az is előfordulhat, hogy semmit nem nyernek – jó, a bajnokságot innen elbukni azért elég nehéz volna.

A Lazio esélyeit növeli, hogy hazai pályán, a Stadio Olimpico gyepén játszhatják a kupadöntőt. Hazai mérlegük ebben a szezonban 14-2-4, szóval egészen jól muzsikálnak otthon. Mondjuk a Juventus pont megverte őket még a szezon elején (0-1) de azóta tagadhatatlanul sokat fejlődött a Philippo Inzaghi vezette csapat. Bár a bajnokságban nincs esélyük már dobogóra kerülni, de azért a negyedik helyre jó volt a társaság. Ha meg esetleg megnyernék a kupát, akkor még Pippo Milanos éveit is azonnal elfelejtenék a Lazio szurkolók (már ha ez nem történt meg eddig).

A két csapat egymás elleni eredményeit böngészve azt látjuk, hogy az elmúlt években egyértelműen az történt, amit a Juventus akart. A Lazio utoljára egy 2013-as kupameccsen tudta megverni a Juventust és ne feledjük azt sem, hogy 2015-ös kupadöntőn is ez a két együttes játszott. Akkor hosszabbítás után tudott győzni 2-1-re Juve, amely egyébként zsinórban harmadszor nyerheti meg a Coppa Italiát.

Valószínűleg most is hasonlóan szoros csatát láthatunk majd, mint két évvel ezelőtt. A közelmúlt egymás elleni eredményei is ezt sugallják, hiszen az előbb említett kupadöntő óta csak egyszer fordult elő, hogy a két csapat összecsapásán legalább három gól született, pedig azóta hat egymás elleni tétmeccset játszottak.

Tipp: Félidőben döntetlen 2.00