Coppa Italia: Továbbjuthat a két genovai csapat


Sampdoria1.57  döntetlen4.00  Cagliari5.70
Legutóbbi négy tétmeccsén veretlen maradt a Samp’ és a bajnokságban ugyanúgy 19 pontot szerzett eddig, mint aktuális kupaellenfele. Hazai pályán jól megy a Sampdoriának, hiszen hét tétmeccsből ötöt megnyert egy döntetlen és egy vereség mellett. Egyedül a Milan ellen nem tudtak gólt lőni, úgyhogy most is számíthatunk arra, hogy legalább egy gólt szerez majd a hazai csapat.

Már csak azért is mert, az élvonalba frissen visszajutott Cagliari utoljára a Serie B-ben úszott meg kapott gól nélkül idegenbeli meccset. Plusz ebben a szezonban egy kivételével az összes olyan mérkőzést elveszítették, amikor idegenben kellett pályára lépniük. Persze ennek a párosításnak a kapcsán is előjön a kupa-faktor, azaz a meglepetés benne van a pakliban – ezt nem árt figyelembe venni fogadás előtt. Egyébként a két csapat már találkozott egy szeptemberi bajnoki, akkor a Cagliari 2-1-re győzött hazai pályán.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.74


Genoa1.60  döntetlen3.80  Perugia5.50
A Sampdoria meccse után egy nappal, azaz csütörtökön a másik genovai illetőségű csapat is pályára lép majd a kupában. A bajnokságban pont ugyanúgy áll, mint városi vetélytársa és a legutóbbi bajnoki fordulóban óriási meglepetésre 3-1-re verte hazai pályán a Juventust. Ez a győzelem kellően feltüzelhette a Genoát, úgyhogy várhatóan nem okoz majd nagy problémát a másodosztályú Perugia.

A szebb napokat is látott vendégcsapat ugyan október vége óta veretlen, de azért ne feledkezzünk meg az osztálykülönbségről. Ráadásul a Perugia az elmúlt tíz évben egyszer sem jutott messzire a kupaküzdelmek során és elég nagy meglepetés volna, ha jó formában lévő Genoa vendégeként sikerülne továbbverekedniük magukat.

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt 2.48


Bologna2.20  döntetlen3.30  Hellas Verona3.30
Hétvégén hazai pályán kapott ki 2-0-ra az Atalantától a Bologna és ez elég váratlan eredmény volt, ugyanis ebben a szezonban még egyszer sem kaptak két gólt egy meccsen. Az viszont tény, hogy a győzelem ritka vendég mostanában arrafelé, a legutóbbi kilenc tétmeccsükből csak egyet tudtak megnyerni Nagy Ádámék, azt is a siralmasan teljesítő Palermo házigazdájaként sikerült összehozni (ezen kívül négyszer ikszeltek és háromszor kikaptak).

Az előző szezonban még a legjobbak között szerepelt a Hellas Verona, most viszont a Serie B-ben vitézkedik az együttes és nem is rosszul: 16 fordulót követően az első helyen állnak. Vasárnap hazai pályán 1-0-ra verték a Barit, viszont előtte két igazán sokkoló vereséget könyvelhettek el. Előbb simán kikaptak 4-0-ra a Novara házigazdájaként, majd a Cittadella otthonában szenvedtek 5-1-es vereséget. A Bari elleni győzelem azt jelentheti, hogy kijöttek a hullámvölgyből és bőven van esélyük a továbbjutásra a megtépázott Bologna ellenében.

Tipp: Félidőben döntetlen 2.04