Coppa Italia: Rangadók a legjobb nyolc között


Napoli1.63  döntetlen3.95  Fiorentina5.30
Remek formában van a Napoli, ebben a naptári évben mind a négy tétmeccsét megnyerte. Hármat hazai pályán, egyet pedig múlt szombaton, az AC Milan vendégeként. A mérkőzések közös nevezője, hogy a Napoli rendre egy-egy gólt kapott, tehát a védelmük zavarba hozható. A támadóik viszont jól muzsikálnak, hiszen ezen a négy meccsen összesen tíz gólt termeltek.

Firenzében sem panaszkodhatnak az elmúlt napokban látott teljesítmény miatt. A Fiorentina három meccset játszott 2017-ben és mind a hármat megnyerte, gólt meg csak a Juventus tudott lőni nekik. Kétségtelenül a Zebrák elleni hazai győzelem volt a legfényesebb eddig (2-1), a Chievo elleni kupa-, illetve bajnoki siker inkább a kötelező kategóriába tartozik (előbb 1-0, majd múlt hét szombaton 3-0).

A két együttes nem olyan rég találkozott egymással már ebben a szezonban. December végén a Fiorentina fogadta bajnoki meccsen a Napolit és az a mérkőzés 3-3-as döntetlent hozott. Egy sok gólos meccs most is benne lehet a pakliban.

Tipp: Félidőben döntetlen 2.28


Juventus1.51  döntetlen4.00  AC Milan7.00
A két csapatban nem sok közös vonás van, de ami a közelmúlt eredményeit illeti, akad némi hasonlóság. Mint ahogyan az előbb szóba került, a Juvét a Fiorentina verte meg a huszadik fordulóban, hétvégén pedig az AC Milan húzta a rövidebbet pont a Napolival szemben.

A firenzei vereség mellett a Juve három meccset megnyert (egy kupa és két bajnoki), vasárnap a Laziót intézték el 2-0-ra hazai pályán. A Zebráknak félelmetes mérlege van otthon, ugyanis utoljára 2015 augusztusában szenvedetek vereséget pályaválasztóként. Azóta egy-két döntetlentől eltekintve az összes hazai meccsüket megnyerték.

A Milan három veretlen tétmeccset követően kapott ki a Napoli házigazdájaként. Egy-egy ilyen botlás benne van a milánóiak játékában és hát meglepő volna, ha a Juventus otthonában harcolnák ki a továbbjutást. Már csak azért is, mert utoljára egy 2013-as kupameccsen tudtak legalább egy döntetlent kiharcolni Torinóban, azóta kikapni járnak oda.

Tipp: Higuaín gól 1.93