Coppa Italia: Parádés párosítások az elődöntőben


Juventus1.65  döntetlen3.70  Napoli5.50
Kellő önbizalommal, remek formában fogadja kedd este a Juventus az olasz kupa elődöntőjének első meccsén a Napolit. A torinói gárda zsinórban kilenc tétmérkőzést nyert meg január közepe óta és ami igazán döbbenetes, hogy ebben a periódusban összesen csak két gólt kaptak és tizenkilencet lőttek. Hazai pályán meg gyakorlatilag legyőzhetetlen a Juventus, utoljára az Udinese tudott nyerni náluk még 2015 augusztusában.

A Napoli viszont elég hullámzó teljesítményt nyújt az utóbbi hetekben. Az egész talán a Palermo elleni hazai 1-1-el kezdődött, majd jött két győztes bajnoki (közte a Bologna 7-1-es megsemmisítése), aztán a lendületük Madridiban tört meg, ahol 3-1-re kikaptak a BL-ben. Persze a Realtól ki lehet kapni ilyen arányban a Bernabeu gyepén és a Chievo idegenbeli legyőzése is szép, de a múlt szombati, hazai pályán elszenvedett 2-0-s vereségre az Atalantával szemben nehéz magyarázatot találni (ráadásul a vendégek emberhátrányban voltak a második félidő derekától).

A Juventus vendégeként iszonyú nehéz percek várnak a nápolyi együttesre és tekintve, hogy utoljára egy 2012-es kupameccsen tudtak Torinóban nyerni, tényleg nem sok jóra számíthatnak. A kupameccsekre erősen jellemző „random-faktor” valószínűleg most nem érvényesül és a Juve 1-2 góllal biztos jobb lesz.

Tipp: Juventus -1,75 (ázsiai) 3.55


Lazio3.10  döntetlen3.40  AS Roma2.25
Az elődöntő másik párosítása is igen izgalmas, hiszen római derbit láthatunk majd. A Lazio szezonja egészen jól alakul, legalábbis az előző évekhez képest. A bajnokságban jelenleg az ötödik helyen állnak, reális esélyük van elcsípni az európai kupaindulást jelentő helyek egyikét. Persze a legjobban akkor örülnének, ha 2013 után újra elhódítanák az olasz kupát.

Ehhez először ősi riválisukon kellene átverekedniük magukat és hát jelenleg úgy fest, hogy az AS Roma esélyei jobbak a kupadöntőbe jutást illetően. Tottiék február elseje óta hét tétmeccsből hatot megnyertek és csak a Villarreal elleni Európa Liga visszavágót bukták el, de akkor már a továbbjutásuk egyáltalán nem volt veszélyben, hiszen Spanyolországban 4-0-ra nyertek.

Félelmetes a Farkasok támadószekciója, vasárnap az Internek is hármat gurítottak a San Siróban, mérkőzésenként átlagosan két lőtt gólig jutnak ebben a naptári évben. Ennyit joggal várhatunk tőlük szerda este, már csak azért is, mert a legutóbbi öt római derbin rendre legalább két gólt szerzett az AS Roma.

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 1,5 felett 2.12