Coppa Italia: Nagyot küzdhet Rómában a másodosztályú Cesena


Inter2.04  döntetlen3.40  Lazio3.75
Továbbra is parádés formában van az Inter, hétvégén a Pescara elleni bajnokit is könnyedén behúzta hazai pályán (3-0). A következő megmérettetésre kedden kerül sor, amikor a Laziót fogadják kupameccsen.

A milánói együttes december közepe óta az összes tétmeccsét megnyerte, hazai pályán pedig egészen félelmetes mérleggel rendelkezik. Utoljára tavaly októberben kaptak ki otthon, azóta 10 mérkőzést megnyertek zsinórban. Egy kivételtől eltekintve rendre legalább két gólt szereztek meccsenként és öt összecsapást kapott gól nélkül hozott le a védelem.

Persze most kupameccsről lévén szó, a meglepetés benne van a pakliban, ezt az oddsok is jól mutatják. Ugyanakkor a Lazio kisebb hullámvölgybe került, a legutóbbi két bajnokiját elveszítette. A Juventusszal szembeni betli (2-0) még teljesen belefér, viszont a Chievo elleni 0-1 hazai pályán már inkább a kínos kategóriába tartozik.

Idegenben egyébként ritkán képes bravúrra Lazio, inkább a velük hasonló képességű, vagy inkább rosszabb csapatok ellen szoktak villantani. Nem mellesleg pár héttel ezelőtt bajnoki meccsen voltak az Inter vendégei, aminek egy tükörsima, 3-0-s hazai győzelem lett a vége. Valószínűleg most is hasonlóan alakul majd a két csapat közötti összecsapás.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 3.65


AS Roma1.19  döntetlen7.00  Cesena15.00
A Coppa Italia negyeddöntőjében az AS Romának van legkönnyebb dolga, legalábbis papíron mindenképp. Ellenfelük, a Cesena egyetlen másodosztályú csapatként verekedte el magát idáig és már két Serie A-ban vitézkedő együttest is kiejtett korábban – ez a tény azért óvatosságra kell, hogy intse Spalletiékat.

Igaz, nem éppen világverő csapatok voltak a Cesena áldozatai, hanem a Serie A mezőnyének végén kullogó Empoli, illetve Sassuolo. Ez mondjuk semmit nem von le a Cesena érdemeiből, ugyanis ők sem szerepelnek valami fényesen a bajnokság, hiszen jelenleg kiesőhelyen állnak a Serie B-ben. Plusz ne feledjük, hogy mindkét győzelmet idegenben harcolták ki, azaz önbizalomnak nincsenek híján.

Az persze más kérdés, hogy a Stadio Olimpicóban az önbizalom önmagában nem biztos, hogy elég. Hazai pályán ugyanis olasz csapat igencsak régen, 2015 december végén tudta legyőzni az AS Romát. Viszont akkor szintén az olasz kupában égtek otthon Tottiék, bár az is igaz, hogy nem klasszikus vereségről van szó, mert egy 0-0-s meccset követően, büntetőpárbaj után ment tovább a szintén Serie B-s Spezia Calcio.

Ha valamire, akkor erre most a Cesena is bazírozhat, de ez csak nyilván akkor sikerülhet, ha hátul sikerül teljesen lehúzniuk a rolót. Ez már első ránézésre sem tűnik könnyű feladatnak, ugyanis ebben a szezonban egyedül a Porto tudott kapott gól nélkül lehozni római meccset, még egy augusztus végi, emlékezetes BL selejtezőben (0-3). Az pedig utoljára tavaly októberben fordult elő, hogy a Cesena ne kapott volna legalább egy gólt tétmeccsen.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 3.05