Coppa Italia: Jönnek az elődöntő odavágói


Alessandria6.75  döntetlen4.00  AC Milan1.52
Egészen elképesztő menetelést vágott ki az aktuális kupaszezonban a harmadosztályú Alessandria. Az még hagyján, hogy az összes ellenfelüket elverték, de időközben náluk magasabb ligában játszó csapatokat is búcsúztattak. A Palermót például idegenben verték 3-2-re, majd jött a Genoa elleni meccs a legjobb tizenhat között, melyet szintén vendégségben játszottak és ugyan hosszabbításra volt szükség, de végül 2-1-re győzött az Alessandria. Ehhez képest a negyeddöntő már szinte gyerekjáték volt a Serie B mezőnyében vitézkedő Spezia vendégeként – ezt a mérkőzést szintén 2-1-re nyerte az Alessandria.

A hazai csapat erejét nem csak a magasabb osztályokban játszó együttesek kiejtése jelzi, hanem az a tény is, hogy az Alessnadria hat kupameccsből – ahol nem mellesleg csak egy találkozón dőlt el a továbbjutás  csak kettőt játszott otthon.

Alaposan megizzadhat hát a bajnokságban továbbra is csak botladozó AC Milan, amely főleg idegenben nyújt meglehetősen kiegyensúlyozatlan teljesítményt. Ugyanakkor a szezont (és Mihajlovic állását) megmentheti egy sikeres kupaszereplés, viszont a roppant lelkes gárda benyomását keltő hazaiak ellen ez nem lesz egyszerű.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.02


Juventus1.68  döntetlen3.60  Inter5.40
Az elődöntő másik párosítása egy vérbeli olasz rangadó. A bajnokság aktuális szezonjában már találkozott a két gárda: októberben 0-0-s döntetlent játszottak egymással Milánóban. Utoljára 2010-ben hozott gól nélküli végeredményt a két csapat egymás elleni találkozója, azaz általában nem ez a jellemző végkifejlet.

A Juventus címvédőként nem olyan régen csatlakozott be a kupaküzdelmekbe. Előbb magabiztosan verték a városi rivális Torinót (4-0), majd a negyeddöntőben azt a Laziót búcsúztatták (0-1 Rómában), amellyel az előző szezon döntőjében játszottak.

Ebben az évben az összes létező meccsét megnyerte a Juve (szám szerint ötöt) és most is ők számítanak esélyesnek, hiszen olasz csapat ellen hazai pályán utoljára tavaly szeptemberben botlottak, amikor 1-1-es döntetlennel ért véget a Frosinone elleni bajnokijuk. Ráadásul ebben az évben mindössze egyetlen egy gólt kaptak Pogbáék.

Az Inter nem kis meglepetésre, viszonylag simán elintézte az előző kupafordulóban a Napolit (0-2), bár ennek a végeredménynek a kialakulásában az is közrejátszott, hogy a nápolyiak nagyjából csak a 70. perctől kezdve kezdtek el igazán futballozni. Egyébként az Internazionale egészen kiegyensúlyozott formába került még az ősz végére, de az új év beköszöntével ennek szinte semmi nyoma nem maradt. Az idei öt tétmeccsükből kettőt megnyertek, két iksz és egy fölöttébb kínos hazai vereség mellett (0-1 a Sassuolo elleni bajnoki mérkőzésen).

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.69

Eredő odds: 3.41