Copa del Rey: Tét a fináléba jutás!


Villareal5.40  döntetlen4.50  Barcelona1.55
Mindenképpen bizakodásra adhat okot a hazai csapat számára, hogy vasárnap 1-1-es döntetlent értek el a Real Madrid vendégeként. Amúgy sincs rossz szezonja a Villarealnak: a bajnokságban hatodikak, az EL-ben bejutottak a legjobb tizenhat közé és most a spanyol Király-kupa döntőjébe is bejuthatnak, amennyiben sikerül ledolgozniuk hátrányukat.

Barcelonában 3-1-re kikaptak az odavágón, de főleg az idegenben lőtt gól miatt van esélyük arra, hogy búcsúztassák a tavalyi döntőst. Ehhez viszont nyernie kell a hazai csapatnak a katalánok ellen, erre viszont 2008 óta nem volt példa.

Ugyanakkor kupameccsről van szó, aminek légkörét belengi a „bármi megtörténhet c. toposz” plusz ebben az évben Messiék már botlottak kétszer, miért ne következne be ez most is?

Egyébként hétvégén 3-1-re nyert a Barca Granadában, de a Villareal vendégeként biztos nem lesz ilyen könnyű dolguk és ezt Louis Enrique is elmondta keddi sajtótájékoztatóján ahol a bajnokság egyik legjobb csapataként aposztrofálta aktuális ellenfelüket, majd hozzátette: mindképpen gólt akarnak lőni és akkor nem lesz gond. Ezzel lehet akad majd némi nehézség, ugyanis a Villareal ebben az évben spanyol csapattól még nem kapott gólt otthoni tétmeccsen, pedig hétszer már pályára léptek hazai környezetben az idén. Egyedül a Salzburg tudott eredményes lenni ellenük Európa Liga meccsen.

A hazaiak továbbjutására igen magas odds van, már csak kalandvágyból is érdemes elgondolkodni rajta.

Tipp: Továbbjutó – Villareal @ 14.00


Espanyol2.25  döntetlen3.20  Athletic Club Bilbao3.40
A másik barcelonai csapat, az Espanyol sem lehet biztos a továbbjutásban miután az odavágó 1-1-es döntetlennel ért véget Bilbaóban.

Hétvégén hazai pályán nyert 1-0-ra az Espanyol a Córdoba elleni bajnokin; otthon eddig csak a Valencia és az Eibar verte meg őket (mindkettő bajnoki meccs volt). Érdekesség, hogy mindkét vereség 2-1-es volt. A sorsolás szeszélye miatt utoljára 2013 szeptemberében fogadták a Bilbaót, akkor 3-2-re nyertek a hazaiak.

A vendégek az EL-ből való kiesésüket követően az Eibar otthonában győztek 1-0-ra a hétvégi bajnokin. Nem is rossz idegenbeli mérlegük ebben az évben; 3-3-2 az összes tétmeccset beleszámítva.

Igazság szerint a két csapat annyira hasonló teljesítménnyel bír, hogy szinte lehetetlen a győztest, vagy akár a továbbjutót megjósolni. Ezért aztán érdemesebb lehet a gólok számával vagy egyéb statisztikai fogadással próbálkozni.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.73

Eredő odds: 24,22