Copa del Rey: Sok izgalmat már nem tartogatnak a visszavágók


Valencia3.85  döntetlen3.80  FC Barcelona1.92
Ha létezik olyan meccs, aminek a lejátszása kifejezetten teher mindkét csapat számára akkor a szerda este a Mestallában rendezett kupavisszavágó pontosan ilyen. Az odavágón Suárez négyesével és Messi három góljával a katalánok szabályszerűen elevenen boncolták fel a Denevéreket, akik a meccsen világbajnok hátvédjüket, Mustafit is elvesztették akit Villanuevna játékvezető az első félidő hajrájában kiállított.

A Turia-partiak különben is az utóbbi évek legnagyobb mélyrepülését produkálják, hétvégi bajnokijukon az eléggé harmatos Betis otthonában szenvedtek vereséget (1-0), és november 7-e óta továbbra is nyeretlenek a bajnokságban. Az El Che legutóbbi, Sporting Gijón elleni bajnokiján hazai veretlenségét is elvesztette (0-1), így tíz döntetlen után már nyolcadik vereségénél jár és a kiesést jelképező "vörös zóna" már csupán négy egységnyi távolságra van Piattiéktől.

A legnagyobb kérdés az a fehér-feketék háza táján, hogy mi lesz az együttes vezetőedzőjével, Gary Neville-lel. Az eddig türelmes szurkolók spontán tüntetést csaptak a brit tréner ellen, akit egyelőre a szintén brit tulajdonos Peter Lim jóindulata tart csupán a helyén.

A Barcelonánál ezzel szemben teljes a nyugalom, a szurkolókat csak az izgatja, hogy legnagyobb sztárjukat Lionel Messit kisebb veseproblémával műtötték, ezért biztosan kihagyja a szerda kupavisszavágót. De még az sem kizárt, hogy a többi sztár is pihenőt kap és a Barca hétgólos előnye birtokában elsősorban a tartalékokkal lép pályára. A gránátvörös-kékek már felléptek ebben a szezonban a Mestallában, ahol egy hajtós meccsen döntetlent (1-1) játszottak a hazaiakkal. Most akár többgólos vereség is beleférne Luis Enrique tanítványainak, de a vendégek alighanem most is győzni akarnak már csak a két város régi eredetű rivalizálásának okán is.

Tipp: Lapok 4,5 alatt @ 1.90


Celta Vigo2.70  döntetlen3.50  Sevilla2.55
A sorsolás szeszélye folyamán egy héten belül háromszor is összecsapnak a galíciaiak és az andalúzok. Az elsőt a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban vívták a felek, ahol hazaiak a két gólos Gameiro vezényletével szó szerint "felnégyelték" az égszínkékeket (4-0) amivel tulajdonképpen eldöntötték a kupapárharc sorsát.

Vasárnap már Vigóban találkoztak a felek ahol a vendég Sevilla több mint 65 percet játszott emberhátrányban Fazio kiállítása miatt, de hála Rico kapusnak és egy nagy adag szerencsének végül sikerült döntetlent (1-1) kiharcolnia. A Celta nincs éppen jó formában, mivel a Sevilla elleni meccsek előtt igencsak kellemetlen pofonokat kapott a Las Palmas (1-2) és a Rayo Vallecano (0-3) otthonában, így pillanatnyi állás szerint – igaz csak rosszabb gólkülönbséggel – le is csúszott az együttes az Európa Liga selejtezőt érő 7. helyről.

Márpedig ha Eduardo Berizzo együttese ki akar lépni az európai porondra akkor a bajnokságra kell koncentrálnia mivel a kupadöntő nagy valószínűséggel elúszott Aspasék számára.

A Sevilla viszont mostani huszáros teljesítménye miatt már ott tartózkodik, mivel Unai Emery együttese jelenleg 6. helyen tanyázik a bajnokságban, ráadásul az andalúzok január 3-a óta veretlenek a bajnokságban és eddig mind a hét meccsüket is győzelemmel abszolválták a Király-kupában. Ilyen előzmények után kényelmes visszavágóra készülhetnek Vitolóék és amennyiben látványos összeomlás nem következik be részükről, már iktathatják is a naptárukba a májusi finálé dátumát is a Barca ellen.

Tipp: Szögletek száma 8,5 alatt @ 2.60

Eredő odds: 4.94