Copa del Rey: Nehéz visszavágó előtt a Real Madrid


Eibar4.00  döntetlen3.50  Atlético Madrid1.94
A vártnál simábban, mondhatni sétagaloppban húzta be a párharc első mérkőzését otthon az Atlético, amely Griezmann góljával már ez első félidő derekán vezetést szerzett, a végeredményt pedig Correa és a nem éppen a legjobb formáját futó Gameiro állította be (3-0), ezzel formálissá silányítva a szerda délutáni visszavágót.

Ugyanakkor a bajnokságban már nem ennyire fényes az összkép, mivel a piros-fehérek a múlt vasárnap ezúttal Bilbaóban hullajtottak el értékes pontokat (2-2) így egyre halványodnak az esélyeik a bajnoki címre, sőt akár a dobogóra, mivel jelenleg már hat pont a Matracosok lemaradása a pillanatnyilag harmadik helyen rostokoló Barcelona mögött.

Az Eibar válsága azonban pillanatnyilag jóval súlyosabb, mint a madridiaké, mivel a Vincente Calderónban elszenvedett kupavereség után, odahaza, az Ipurua Municipal stadionban kaptak egy habkönnyű négyest a címvédő Barcától (0-4). Persze José Luis Mendilibar együttesének teljesítményét aligha ehhez a két szupercsapathoz kell mérni, de hosszú távon morálisan igencsak fájó pofonok lehetnek ezek a baszkok számára.

Otthon az összesítést nézve eddig pozitív a piros-kékek mérlege (5-2-3) és ha emellett tekintetbe vesszük azt is, hogy a vendégek tetemes előnyük birtokában aligha fogják erőltetni a támadásokat egy erősen takarékosnak várható meccsen döntetlen, vagy akár sovány hazai siker is születhet.

Tipp: Pontos eredmény 0-0 @ 8.00


Celta Vigo4.75  döntetlen4.25  Real Madrid1.65
A negyeddöntők legnagyobb meglepetését kétségtelenül a vigóiak győzelme szolgáltatta a Santiago Bernabéu stadionban (hazai szemszögből 1-2), amelyről viszont elmondhatjuk, hogy nem volt érdemtelen. Hiába ugyanis a 40 meccses veretlen sorozat úgy látszik, hogy kisebb gödörbe került a Királyi Gárda, a sevillai utolsó perces vereség (1-2) után jött otthon a kupakudarc és ugyan múlt szombaton hála Sergio Ramos csatárokat megszégyenítő gólérzékenységének ugyan sikerült kicsikarni a győzelmet az andalúz Málaga ellen, a játék finoman szólva se volt meggyőző.

Vendégként azonban nem szerepel rosszul Zinedine Zidane gárdája, mivel a taglalt sevillai kudarc mellett, csak a Gran Canariából (Las Palmas 2-2) illetve a Nou Campból (Barcelona 1-1) nem sikerült elhozni a három pontot, ellenben ötször is sikerült térdre kényszeríteniük aktuális vendéglátójukat. A gondokat viszont növeli, hogy most legalább kettő lőtt gólra is szükség lenne a továbbjutást illetőleg, illetve, hogy sérülés miatt Modric (újfent) és Marcelo is kidőlt a sorból.

A Celta viszont odahaza elég erős, hiszen hétszer is győzni tudott – többek között egy másik gigász, a címvédő Barcelona ellen (4-3) – és csak háromszor szenvedett vereséget. Érdekesség viszont, hogy döntetlent otthon még egyetlen egyszer sem játszottak az idei szezonban Aspasék, bár a szerdai összecsapás után alighanem maradéktalanul elégedettek lennének vele.

Ha pedig már Iago Aspasnál tartunk, a gallegók első számú centere ebben a szezonban se lazsál, eddig 24 fellépésén (minden sorozatot figyelembe véve) már 15 találatnál jár és nem mellesleg Madridban is góllal vette ki a részét a blancók legyőzéséből. Könnyen meglehet, hogy a szerda esti összecsapás során is megkeseríti a fővárosi védők életét.

Tipp: Aspas gól @ 3.10


FC Barcelona1.28  döntetlen6.00  Real Sociedad10.00
Régi mumusát győzte le a Barcelona múlt csütörtökön idegenben, amikor Neymar tizenegyesgóljával sikerült kiharcolnia a győzelmet a baszkföldi Anoetában. Ennek, na meg a vasárnapi gólzáporos eibari győzelemnek köszönhetően nyugodtan készülődhetnek a visszavágóra a gránátvörös-kékek, akik mostanában igencsak elkapták a fonalat és egy castellóni kisiklást leszámítva (Villarreal 1-1) már öt nyert meccsnél tartanak.

Ami meg további jó hír a katalánok számára, hogy Lionel Messi mellé a többiek is kezdenek felnőni, Luis Suárez három meccsen három gólnál jár, és a brazil csodagyerek, Neymar is eredményes volt a két legutóbbi meccsén. De hogy ne legyen minden felhőtlen Katalóniában sem, ezúttal Sergio Busquets sérülése borzolja a kedélyeket a Nou Camp környékén, akinek a tartós hiánya hosszútávon még gondokat okozhat, hiszen személyében a gárda egyik alappillére dőlt ki.

Alapjában nem lehet elégedetlen az idei teljesítményével a Real Sociedad sem, amely az Atlético Madriddal holtversenyben áll a negyedik, vagyis BL-selejtezőt érő helyen (ráadásul egymás elleni összevetésben jobbak is a baszkok a fővárosiaknál) így jó eséllyel Veláék se élik meg tragédiaként a múlt heti hazai kupavereséget.

Az idegenbeli összmérleg a baszkoknál megközelítőleg 50%-os, öt győzelemre négy vereség jutott, míg remizni egyszer sem sikerült nekik. Ez utóbbi most csütörtökön amúgy se lenne elég, ezért adja magát a kérdés, hogy milyen taktikát választ a visszavágóra Sacristán mester. Vagy a pályára küldi a legjobbjait és megpróbálkozik a (szinte) lehetetlen küldetéssel, saját pályáján térdre kényszeríteni a kupa címvédőjét, vagy pedig tartalékos összeállításban bevállalva sima vereséget letudva az idei évre a Király Kupa küzdelmeit, hogy ezután 100%-osan a bajnokságra koncentrálhassanak a baszkok. Reálisan nézve a dolgokat ez utóbbinak azért sokkal nagyobb az esélye.

Tipp: Ázsiai hendikep FC Barcelona -2 @ 2.35