Copa del Rey: A negyeddöntők visszavágója – második felvonás


Las Palmas3.00  döntetlen3.26  Valencia2.45
Átmeneti javulás után zsinórban két vereséggel ismét kieső helyre süllyedtek a bajnokságban a Kanárik, akiknek különösen fájó lehet, hogy hétfőn „hatpontos” rangadót buktak el a Levante otthonában (3-2). Természetesen továbbra se reménytelen Quique Setien mester csapatának helyzete a bennmaradást illetőleg, mivel csak egyetlen pontocskára állnak a még bennmaradó, hétvégén a Celtát elgázoló Rayo Vallecano mögött.

A kupában már jobban fut David Garciáék szekere, mivel hazai pályán sikerült legyőzni két, egyaránt baszk élvonalbeli ellenfelet: a Real Sociedadot (2-1) és az Eibart (3-2), valamint a negyeddöntő első meccsén értékes döntetlen harcoltak ki Valenciában (1-1).

Az Estadio Gran Canariában viszont mérsékelt sikerrel szerepel a gárda, ugyanis tizenegy bajnokiból csak négyszer sikerült diadalmaskodniuk a Kanáriknak, valamint további három alkalommal szereztek egy-egy pontot négy vereségért „cserébe”. Gólarányuk (akárcsak szereplésük) 50%-os: 10-10. Hogy mennyi esélye van az elődöntőre az együttesnek, az csak csütörtök este fog kiderülni, de Hernánék alighanem úgy vannak vele, ha már idáig eljutottak, akkor most már nem kívánnak megállni és komolyan megcélozzák az elődöntőt.

Továbbra is el van átkozva a Valencia, amely ebben az évben nem nyert még bajnoki mérkőzést, hétvégén pedig kínkeservesen szerzett egyáltalán pontot a Riazorban (1-1 a Deportivo vendégeként), miután Alvero Negredo a 93. percben jegyzett egyenlítő gólt a galíciai kék-fehérek ellen.

A Turia-partiak lassan már szívesebben játszanak kupamérkőzést, mint bajnokit, mert ott eddig mind a négy meccsüket megnyerték (Barakaldo ellen idegenben 3-1, otthon 2-0 illetve a Granada ellenében a Mestallában 4-0, vendégségben 3-0).

Bár otthonukban még mindig veretlenek a Denevérek (a Barca mellett egyedüliként) de vendégségbe nagyon nem szeretnek utazni, ezt bizonyítja elég siralmas, 2-3-6-os mérlegük is. Gary Neville fiainak azonban nagyon kellene egy siker a Kanári-szigeteken, ha valamilyen úton-módon ki akarnak jutni az európai kupaporondra márpedig egy Valencia szintű együttesnél ez évről-évre kitűzött cél.

Tipp: Döntetlen, mindkét csapat gólt szerez @ 4.60


Mirandés4.50  döntetlen3.65  Sevilla1.80
Alighanem eljött az utolsó kupameccs ebben a sorozatban az egyetlen talpon maradt másodosztályú gárda számára, mivel a piros-zöldek tükörsima vereséget szenvedtek a párharc első meccsén a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban (számukra hízelgő 2-0). Carlos Terrazas csapatától azonban már a negyeddöntő is dicséretes teljesítmény, de talán még ők maguk sem lesznek kétségbe esve, ha szép menetelésük véget ér, mivel jobban tudnak fókuszálni a Segunda Division küzdelmeire, ahol csak 2 ponttal vannak lemaradva a rájátszást érő 6. helytől a Gimnástic Tarragona mögött.

Ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy odahaza nem parádéznak Álex Ortizék, mivel tíz bajnokijukból csak hármat tudtak megnyerni, ugyanakkor öt döntetlen mellett csak kétszer kellett kapitulálniuk.

A burgosiak a kupasorozatban három ellenféllel is megmérkőztek, és ami érdekes, hogy igazából vendégségben érezték otthon magukat mivel saját pályáján verték meg a szintén másodosztályú Real Oviedót (3-2), valami az élvonalbeli Málagát (0-1) és Deportivót (0-3). Utóbbi csapatok ellen hazai környezetben egy győzelem (2-1 Málaga) és egy döntetlen (1-1 Deportivo) a mérleg.

A Sevilla két gólos előnyében akár kissé takarékosabbra is veheti az iramot csütörtök este a Municipal de Anduva stadionban, főleg annak a fényében, hogy az andalúzok a bajnokságban is rákapcsoltak és megcélozták az Európa Liga indulást érő helyeket.

Viszont továbbra is az Unai Emery együttesének a legnagyobb rákfenéje, hogy idegenben még mindig képtelen bajnoki mérkőzést nyerni: hat döntetlen mellett négyszer szenvedett vereséget szerte Hispánia különböző labdarúgópályáin.

A Király Kupában ellenben mindkét idegenbeli fellépésük alkalmával győzelmet arattak Krohn-Dehliék egyaránt magabiztosan győzték le a harmadosztályú UD Logronest (0-3) és városi nagy riválisukat a Real Betist (0-2). Ráadásul külön dicséretes, hogy az eddigi öt fellépésük során a piros-fehérek még egy gólt sem kaptak.

Tipp: Szögletek 9,5 alatt @ 2.23

Eredő odds: 10.26