Copa del Rey: Madridban készül bravúrra Celta és az Eibar


Real Madrid1.20  döntetlen7.50  Celta Vigo13.00
A liga történelmének leghosszabb veretlenségi szériája szakadt meg vasárnap a Ramón Sánchez Pizjuánban, miután az utolsó percben kapott góllal húzta rövidebbet a listavezető Real Madrid. Kesergésre azonban nincs idő, ugyanis máris itt az újabb mérkőzés ahol javíthatnak a Blancók.

Ugyanakkor most sem lesz feltétlenül könnyű dolguk az egyre jobb formába lendülő Celtával szemben. A vigóiak az utolsó két meccsüket megnyerték a bajnokságban (Málaga 3-1, Alavés 1-0) és a kupa nyolcaddöntőjében kettős győzelemmel morzsolták fel a jobb sorsra érdemes Valenciát (4-1, 2-1).

A madridiak a Sevillán léptek át, mégpedig egy sima (3-0), és egy igen szoros, szórakoztató összecsapás (3-3) során, a bajnokságban az ominózus andalúziai vereség előtt pedig hazai pályán morzsolták fel az egyre reménytelenebb helyzetbe sodródó Granadát (5-0).

A két együttes már a bajnokságban is találkozott egymással, mégpedig ugyancsak a fővárosiak pályaválasztásával. Akkor a Királyiak igencsak nehezen, egy kései Toni Kroos bombagóllal nyertek 2-1-re. A mostani csörte legnagyobb kérdése az lesz, hogy Zinedine Zidane edző megint a „második sornak” (ami kétségkívül relatív, mivel Európa élcsapatainak 90%-a elfogadná kezdőnek ezt a tartaléksort) szavaz bizalmat, vagy pedig beveti-e a legjobbakat, hogy magabiztos előnyhöz jussanak a galíciai visszavágóra.

Tipp: Hazai & mindkét csapat gólt szerez 2.12


Atlético Madrid1.27  döntetlen5.50  Eibar12.00
Összességében magabiztosan jutott be a negyeddöntőbe az Atlético Madrid is, amely ugyan egy gólzáporos meccsen a rövidebbet húzta hazai pályán a Vincente Calderónban a Las Palmas ellenében (2-3), de mivel azt megelőzően 2-0-ra nyert a Grand Canariában, 4-3-as összesítéssel sikeresen abszolválta a párharcot.

A Villarrealtól elszenvedett december 12-i vereség (0-3) óta zsinórban három meccset nyertek a bajnokságban is a Matracosok mégpedig úgy, hogy visszatérve legendásan jó védekezésükhöz egy gólt sem kaptak. Ez azért is nagy szó, mert a gárda első számú hálóőre, a szlovén Oblak hosszú időre kidőlt a sorból térdsérülés miatt, de eddig a cserekapus Moyá hibátlanul megoldotta a pótlását.

A vendégségbe érkező baszkok a sereghajtó Osasunát ütötték el a továbbjutástól, mégpedig úgy, hogy Pamplónában lőttek egy hármast a hazaiaknak (0-3), amely után egy kocogós, gól nélküli remi is belefért otthon, az Ipurua Municipal stadionban. Hosszú idő után a piros-kékek a bajnokságban is győzelmet ünnepelhettek, mivel egy remek, fordulatos meccsen Gijónból sikerült elhozni a pontokat (3-2). Ezt megelőzően viszont nem sok babér termett José Luis Mendilibar tanítványainak, mivel csak két-két döntetlenre illetve verségre futotta az erejükből.

A két csapat tizenegy nappal ezelőtt a baszkok pályaválasztásával már megütközött egymással a bajnoki pontokért, akkor a fővárosiak örülhettek mivel Griezmann és Saúl góljaival 2-0-ra diadalmaskodtak. Papíron most is az Atléti az esélyes, de hogy ez realizálódik-e újra a valóságban az egy másik kérdés.

Tipp: Első gól – Griezmann 3.70


Real Sociedad5.50  döntetlen4.25  FC Barcelona1.58
Némi meglepetésre jutott negyeddöntőben a Real Sociedad, amely a papíron a jóval esélyesebb Villarrealt búcsúztatta 4-2-es összesítéssel. A baszkok Oyarzabal vezetésével az első meccsen otthon az Anoetában szereztek megnyugtató előnyt (3-1) amelyet végül a castellóniak nem tudtak a visszavágón ledolgozni (1-1).

A bajnokságban is kiválóan teljesítenek a kék-fehérek, miután az elmúlt négy meccsükből hármat is megnyertek, igaz becsúszott egy igen kellemetlen pofon az egyre jobb formában futballozó Sevillától (0-4). Odahaza ennek ellenére összességében magabiztosan teljesítenek Veláék. Öt győzelem mellett csak kétszer kaptak ki, amellett pedig szintén kétszer végeztek döntetlenre.

Megizzadt ugyan, de hála a Nou Campban mutatott jó játékának, végül kipiálta az Athletic Bilbaót a címvédő Barcelona, amely a bajnokságban is rálépett a gázpedálra, hiszen leszámítva az El Madrigálban elveszített két pontot (Villarreal 1-1) három meccset is megnyert, miközben 12 gólt lőtt és csak egyet kapott.

A mostani kupaösszecsapás azonban nem lesz egyszerű sétagalopp, hiszen amióta újra élvonalbeli a Sociedad (vagyis 2010 óta), azóta a katalánok képtelenek mérkőzést nyerni az Anoetában! Az őszi összecsapáson 1-1-re végeztek a felek, amely kifejezetten hízelgő volt a Barca számára, hiszen Eusebio Sacristán fiai az üres kaput se találták el, bezzeg a lécet két alkalommal is. Igaz, ezúttal nem feltétlenül kell nyerniük a gránátvörös-kékeknek, mindössze annyi a feladat, hogy a kedvező eredményt harcolják ki a hazai pályán vívandó visszavágó előtt.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.35