Copa del Rey: "Kupán vágva"


Barcelona1.03  döntetlen16.00  Villanovense41.00
Bizonyára számos kedves olvasó alighanem a haját tépte a párharc első mérkőzése után (0-0) amelyen a katalánok képtelenek voltak bevenni a harmadosztályú csapat kapuját.

Azóta sok víz lefolyt az Ebrón is, a Messi, Suárez és Neymar által vezérelt katalánok újra világklasszis formában futballoznak, az élvonalban két Realnak (a Madridnak és a Sociedadnak) nyolc, a Bajnokok Ligájában az olasz AS Romának pedig hat gólt lőttek. Az viszont nagy kérdés, hogy a laza kocogásnak tűnő meccsre milyen összetételű gárdát vezényel a gyepre Luis Enrique. Amennyiben a "tartalékokat”, úgy egy iparos, de magabiztos győzelemre van kilátás, az első sorral viszont akár egy kétszámjegyű eredményre is bőven van esély.

A harmadosztályú zöld fehérek saját szerény kis pontvadászatukban elvesztették az elmúlt öt találkozójukat, mégpedig olyan "veretes" csapatok ellenében, mint a Cartagena (1-2), a szebb napokat is megélő, nem is olyan rég még első osztályú Recreatico Huelva (2-1), a Jaen (0-2), az UCAM Murcia (2-1) és a Jamilla (0-1). Ilyen előjelek után vajon melyik bátor olvasó mer megkockáztatni akár kis téttel is egy újbóli döntetlent?

Tipp: Háromesélyes fogadás hendikeppel, kezdése 0-4 döntetlen @ 4.90


Real Betis2.10 döntetlen3.30  Sporting Gijón3.60
Az este egyik mérkőzése ahol két élvonalbeli csapat méri össze erejét (a másik ilyen a Rayo-Getafe összecsapás) izgalmas csemegének tűnik. A hazai pályán szereplő sevillai zöld fehérek az élvonalban újoncként elfogadható – sőt, mondhatni kifejezetten stabil – teljesítményt nyújtanak, amit az eddig begyűjtött 18 pont és a tabellán elfoglalt 11. hely is bizonyít. Apró szépséghiba, hogy Pepe Mel tanítványai pont a Benito Villamarín stadionban nem a szebbik arcukat mutatják, hat fellépésük közül csak egyet sikerült megnyerni, még szeptemberben az azóta is igencsak gyengélkedő Real Sociedadot sikerül két vállra fektetniük. De ahogy a pesti flaszteren is mondhatnák, a kupa az más kávéház…

Velük ellentétben a gijóniak – szigorúan kiscsapat szemüvegével nézve – idegenben nem szerepelnek rosszul, miután két győzelmet és egy döntetlent is begyűjtöttek. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a legutóbbi három idegenbeli fellépésüket egyaránt elbukták az asztúriaiak, de a jó formában futballozó Celta (2-1), a bajnokesélyes Atletico (1-0) és a San Mamésben félelmetes Bilbao (3-0) otthonában elszenvedett vereségekért nem érheti gáncs a csapatot.

Tipp: Hazai csapat nyer és mindkét csapat gólt szerez @ 4.40


Cadiz8.00 döntetlen5.00  Real Madrid1.36
Akárcsak a Barca, úgy a Király Gárda is harmadosztályú csapattal néz farkasszemet szerda este, de annyi különbséggel, hogy a sárga-kék andalúz csapat egyrészt hazai pályán rohamozhatja nagynevű ellenfele hálóját, másrészről kifejezetten ígéretesen is szerepel saját bajnokságában a harmadosztály 4. (déli) divíziójában. Jelenleg harmadik, tehát feljutást érő helyen tanyáznak a kikötővárosiak, mindössze négy egységgel lemaradva a listavezető Murcia mögött. Ami a hazai mérkőzéseiket illeti, nyolc meccsből ötöt sikerült győzelemmel abszolválni, valamint két remi mellett csak éppen a listavezető Murcia ellen (0-1) hagyták el vesztesen a Ramón de Carranza gyepszőnyegét.

Nincs nagy nyugalom a fővárosiak háza táján az elmúlt időben miután a gárda elbukott két rangadót, először a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban húzta a rövidebbet (3-2) majd különösen fájdalmas vereséget szenvedett a Bernabéuban a tanárian játszó Barcától (0-4).

Ezen a két fájó kudarcon nem sokat tompított a négygólós előnyről majdnem elszórakozott győzelem a Sahtar Donyeck elleni idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésen (3-4), illetve a hazai pontvadászatban kibrusztolt siker az Eibar otthonában (0-2) sem.

Rafa Benítez gondjait jelentősen növeli, hogy a komplett kezdővédelem kidőlt különböző sérülések miatt, így most alapos esély van a tartalékok játékára. Akárcsak a katalánok esetében úgy a Reálnál is kérdés, hogy a támadószekcióban beveti-e a nagyágyúkat az utóbbi időben a szurkolók által pokolba kívánt sztoikus mester, vagy pedig itt is Cserisevék, Jeséék bizonyíthatnak.

Tipp: A vendégcsapat nyer és mindkét csapat gólt szerez @ 2.55

Eredő odds: 54.98