Copa del Rey: Folytatódik a vadászat a "királyra"


Getafe1.95  döntetlen3.55  Rayo Vallecano3.80
Két, a bajnokságban gyengélkedő (madridi) csapat kap javítási lehetőséget a kupasorozatban, egy olyan mérkőzésen, aminek igazából nincs egyértelmű esélyese. Papíron a hazaiaknak áll a zászló, de első mérkőzést a Darazsak meglepően simán nyerték hazai pályán (2-0).

A hazaiak csupán tizennegyedik helyen állomásoznak jelenleg a bajnoki pontvadászatban, a legutóbbi öt mérkőzésen pedig csak egyetlen alkalommal tudták begyűjteni a három pontot, igaz az bravúros siker volt a hazai szentélyben a Villarreal ellen (2-0). Különben is inkább a Coliseum Alfonso Perezben szokott vitézkedni Fran Escribá együttese, mivel eddigi négy bajnoki győzelmét – 15 forduló alatt – egyaránt az otthon zöld füvén könyvelhette el.

A bajnokságban a gyászos helyezés leginkább annak tulajdonítható, hogy egyetlen pontocskát sikerült megszerezniük az eddigi hét idegenbeli kiruccanás során. Legutóbb a Real Madridtól (4-1) az Eibartól (3-1) és a Sevillától (5-0) gyűjtött be pofonokat a dél-madridi kiscsapat.

Idegenbeli mérlegére a Rayo sem lehet büszke, de ők legalább tudtak mérkőzést nyerni egy alkalommal (0-1 a Kanári-szigeteken a Las Palmas ellenében) valamint szereztek még egy pontocskát – mit tesz Isten – pont a Getafe otthonában (1-1). Ennek ellenére a Darazsak kiesőhelyen (18.) szerénykednek az élvonalban, igaz csak rosszabb gólkülönbséggel szorulnak a Malaga-Granada kettős mögé. Most elméletileg egy szoros, egygólos vereség is beleférne Paco mester tanítványainak a továbbjutáshoz, de az biztos, hogy a hazaiak oroszlánként fognak küzdeni a szépítésért. (És ki tudja, talán pont magyar kapustehetségünk, Megyeri Balázs bravúrjai szállítja majd a sikert a kékeknek. )

Tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 3.15


Real Sociedad1.60  döntetlen3.80  Las Palmas5.75
Éledezik a kék-fehér baszk csapat amely Eusebio Sacristán vezetőedző kinevezése óta négy mérkőzéséből kettőt megnyert a bajnokságban (Sevilla ellen 2-0 hazai pályán, illetve a baszk kistestvér, az Eibar ellen 2-1 szintén otthon), egyszer végzett döntetlenre (a Getafe otthonában 1-1) és csak egyszer kapott ki (kalkulálható vereség a Nou Campban 4-0). Viszont a Kanárik ellen a kupapárharc első mérkőzését szintén elbukta a Sociedad, de csak minimális különbséggel (2-1), ráadásul mindkét csapat "sikeresen" elhibázott egy-egy büntetőt is...

A bajnokságban 13. helyre jöttek fel a baszkok, de hogy a szezon "rendbetétele" továbbra is folytatódjon, ahhoz Graneroéknak valahogy fel kellene kerekednie a Quique Setien edző tanítványain is.

A továbbjutás azonban a vendégeknek is úgy kellene, mint tanyának a villany, mivel az idei bajnoki szerepelésük elég borzalmas, a Kanárik jelenleg a 19. (vagyis kieső) bajnoki hely boldogtalan tulajdonosai, ráadásul nem igazán szeretik elhagyni festői otthonukat, amit az is bizonyít, hogy vendégségben mindössze kettő pontot sikerült összekapirgálni, igaz ezek bravúrosnak számítanak (1-1 a Mestallában a Valencia ellen, illetve 3-3 Vigóban a Celta ellenében ráadásul ez utóbbit emberhátrányban).

A párharc első mérkőzését ugyan sikerült hazai pályán abszolválnia Javi Varaséknak (2-1), de annyi bizonyos, hogy Baszkföldön aligha a Kanárik lesznek a favoritok, persze csodák vannak még a futballpályán is...

Tipp: Szögletek 9.5 alatt @ 2.00


Celta Vigo1.26  döntetlen5.25  UD Almeria14.00
Továbbra is meseszépen alakul a bajnoki szezon a galíciai égszínkékek számára. Nolitóék a negyedik, vagyis Bajnokok Ligája selejtezőt értő helyen állnak a Primera Divízióban, az előző három fordulóban sem találtak legyőzőre, ellenben begyűjtötték hazai pályán az Espanyol (1-0) és a Sporting Gijon (2-1) skalpját is, valamint döntetlent játszottak a Benito Vilamarin stadionban (Real Betis 1-1). Azalatt a sorozat alatt utazott el a gárda Andalúziába a párharc első mérkőzésére, amit aztán játszi könnyedséggel meg is nyert (1-3) elsősorban Aspas gólerős játékának köszönhetően.

A Balaídos stadionban rendezett visszavágó formalitásnak tűnik, annál is inkább mert haza pályán is stabil a Celta, eddig csak a Valencia (1-5) és a Real Madrid (1-3) gyűjtötte be a bajnoki egységeket a gallegok otthonában.

Az Almeria eközben a másodosztályban próbál vitézkedni, de ez annyira nem sikerül, hogy jelenleg a teljesen utolsó, huszonkettedik helyet foglalják el a piros fehérek. Joan Carillo egyesülete igazi „döntetlenkirály”, a legutóbbi öt mérkőzésén négyszer ikszelt (Gimnastic idegenben 2-2, Numancia otthon 1-1, Athletic Bilbao B idegenben 0-0, Ponferradina otthon 1-1) összességében 17 forduló alatt pedig nyolc alkalommal játszott remit, ebből négyszer vendégségben.

A győzelem elég ritka vendég Iago Diazék háza táján, mindössze kétszer sikerült győztesen elhagyni a Juegos Mediterráneos gyepét, idegenben viszont egyetlen egyszer sem. Most is kicsi a matematikai esély, hogy ez a várt siker az egy osztállyal és 38 hellyel előrébb álló Celta otthonában realizálódjon.

Tipp: Hazai csapat gólt szerez mindkét félidőben @ 1.90

Eredő odds: 12.35