Copa América: A D csoportban megismétlődik a tavalyi döntő


Panama1.70  döntetlen3.55  Bolívia5.80
Valószínűleg nincsenek sokan, akik ujjukat a panamai labdarúgás ütőerén tartva naprakészek lennének a közép-amierikai ország válogatottjának eredményeit illetően. Ez nem csoda, hiszen leginkább a CONCACAF zónában vitézkednek, például 2013-as Gold Cup fantázianevű tornán másodikak lettek. Ez az első Copa Américájuk és azért lehetnek ott, mert Kubát 4-0-ra elintézték a selejtezőben. De a világbajnoki selejtezőkön is egyre jobban szerepelnek, bár még nem sikerült kvalifikálniuk egy vb-re sem.

Panama aktuális ellenfelét már valamelyest jobban ismerhetjük, ha máshonnan nem, akkor a tavalyi Copa Américáról, ahol a második helyen ugyan továbbjutottak a csoportból, de az egyenes kieséses szakaszban Peru simán elverte őket (1-3).

Az oddsokat nézve furcsának találhatjuk, hogy ilyen magas szorzó van Bolívia sikerére, de ha megnézzük a közelmúltban elért eredményeiket, akkor máris minden világos lesz. A legutóbbi négy meccsüket elveszítették, sorrendben Paraguay, Bolívia és Argentína verte meg őket vb selejtezőn, majd jött egy USA elleni felkészülési meccs, ahol egy sima négyest kaptak. Ráadásul Panamát még soha nem verték meg, igaz csak két barátságos meccset játszottak eddig egymással, mind a kettőt 2011-ben, de mindkét alkalommal Panama győzött. A lelkes újonc ellen most sem lesz egyszerű dolguk.

Tipp: Gólok 1,5 alatt @ 2.60


Argentína2.45  döntetlen3.10  Chile3.30
Már rögtön a D csoport első fordulójában megismétlődik a tavalyi Copa América döntő. Egy évvel ezelőtt a házigazda Chile végül csak tizenegyespárbaj után győzte le Messiéket a fináléban, mert sem a rendes játékidő, sem pedig a hosszabbítás nem hozott gólt. Viszont a két együttesnek nem ez volt a legutóbbi egymás elleni összecsapása: idén márciusban világbajnoki selejtezőt játszottak és Argentína 2-1-re nyert Chilében.

Az argentin válogatottat aligha kell bárkinek is bemutatni, sztárjátékosaikkal hétről-hétre találkozhatunk a topligák meccsein. Ilyenkor viszont rendre felmerül a kérdés, hogy a játékosokat mennyire facsarta ki a szezon? Erre kedd hajnalban választ is kapunk.

Egyébként a kupadöntőn elszenvedett vereség óta az argentinok elég magabiztosan menetelnek, csupán egyszer csúszott homokszem a gépezetbe, amikor hazai pályán kikaptak Ecuadortól vb selejtezőn, de ez még tavaly októberben történt. Azóta kétszer ikszeltek (Paraguayban, illetve a brazilok házigazdájaként) aztán jött zsinórban három világbajnoki selejtezős győzelem (Kolumbia, Chile, Bolívia) majd május végén 1-0-ra verték Hondurast felkészülési meccsen.

Chile viszont nem villogott mostanában. A legutóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek, csak Venezuelát tudták megverni. Két felkészülési mérkőzést játszottak a Copa előtt: előbb egy igen kínos vereséget szenvedtek hazai pályán Jamaicától (1-2), hogy aztán Mexikóban is kikapjanak 1-0-ra.

Tipp: Higuaín gól @ 3.15