Capital One Cup: Kiscsapatok nagy esélye?


Liverpool1.45  döntetlen4.60  Bournemouth7.20
Jürgen Klopp három mérkőzésen van túl a Liverpool kispadján és ugyan még nem kapott ki újdonsült csapata élén, de a zsinórban lejátszott három döntetlent elég nehéz sikertörténetként értékelni.

Most talán összejöhet az első győzelmük, bár a keddi játéknap történései óvatosságra intenek (kiesett a Chelsea és az Arsenal is) de azért hazai pályán illene továbbjutnia a ’Poolnak. Mondjuk a legutóbbi Ligakupa meccsükből kiindulva, valószínűleg ez sem lesz olyan könnyű – emlékezzünk: szeptember végén a negyedosztályú Carlisle United csak a tizenegyespárbajban maradt alul az Anfielden.

Ugyanakkor a Bournemouth kellően gyenge formában van ahhoz, hogy asszisztáljon Klopp első győzelméhez. Utoljára szeptember végén tudtak tétmecset nyerni, legutóbbi két bajnoki mérkőzésükön összesen tíz gólt kaptak (5-1 a Manchester City otthonában, majd 1-5 a Tottenham házigazdájaként). Viszont az első két bajnoki forduló óta nem akadt olyan mérkőzés, ahol ne szereztek volna legalább egy gólt. Tegyük hozzá még, hogy a bajnokság első fordulójában pont a Liverpool otthonában kezdtek és 1-0-ra kikaptak. Mondjuk azóta elég sok minden változott mindkét oldalon.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.82


Manchester City1.44  döntetlen5.00  Crystal Palace6.75
Négy meccses győzelmi széria szakadt meg a City-nél vasárnap, amikor a városi rivális Manchester United otthonában 0-0-s döntetlent játszottak. Az a mérkőzés gyakorlatilag érdemi City helyzet nélkül ért véget, de azért a Palace ellen egy fokkal könnyebb dolguk lehet majd.

A Palace két zsinórban elszenvedett bajnoki vereséget követően érkezik Manchesterbe – előbb otthon kaptak ki a bombaformában lévő West Hamtől, majd az előző szombaton a Leicester City vendégeként szenvedtek 1-0-s vereséget.

A Manchester City otthonában 1994 óta rendre kikapott a Palace, de durva vereségbe sosem szaladt bele.

Tipp: Sterling gól @ 2.60


Manchester United1.40  döntetlen5.00  Middlesborugh8.00
A másik manchesteri csapat sem mutatott valami sziporkázó játékot a vasárnapi derbin, de legalább a kapufáig eljutott egyszer Van Gaal együttese. A Ligakupa első fordulójában magabiztosan nyertek a másodosztályú Ipswich Town ellen, de annál most nehezebb dolguk lesz, hiába szerepel a másodban a Middlesbrough is.

A vendégek ugyanis jó eséllyel pályáznak a Premier League tagságra és ugyan kisebb hullámvölgybe kerültek az elmúlt hetekben, de az előző fordulóban nyerni tudtak a Wolverhampton vendégeként és ezzel úgy tűnik, hogy helyreállt náluk a világ rendje.

Ha ugyanolyan enerváltan játszik majd a United, mint tette azt vasárnap, akkor akár meglepetés is születhet ezen a meccsen, noha a Middelsbrough utoljára 2004-ben tudott nyerni az Old Traffordon.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.71

Eredő odds: 8.09