Wolfsburgban is szenvedhet csak a Bayern


RB Leipzig–Ingolstadt
Nem tudott élni a lehetőséggel múlt héten az Ingolstadt: a 80. percben még 2-1-re vezettek a Werder Bremen ellen, majd aztán jött az összeomlás és végül 4-2-es vereség lett belőle. Pedig az Ingolstadtnak minden egyes pontra szüksége lenne a bennmaradáshoz, amire amúgy egyre kevesebb esélyük van.

A Leipzig is elszórt két pontot a múlt héten, amikor a Schalke otthonában játszott 1-1-es döntetlent. Esetükben ez egyáltalán nem olyan nagy probléma, mert a második helyüket olyan borzasztó nagy veszély nem fenyegeti és a listavezető Bayern Münchentől is kellő távolságban vannak annál, hogy a bajnoki cím felöl kéne nagyon aggódniuk. Ősszel egyébként alaposan megtréfálta Ralph Hasenhüttl fiait az Ingolstadt (1-0) de ez most valószínűleg másképp lesz.

Tipp: RB Leipzig -1 2.28


Werder Bremen–Hertha
Mint az már az imént szóba került, a Bréma az utolsó tíz percben fordította a meg az Ingolstadt elleni meccset és végül 4-2-re nyert – Kruse egymaga négy gólt vágott. Egyébként is elég jó formában vannak, ugyanis a legutóbbi tíz meccsükből nyolcat megnyertek. Most is ők az esélyesek és nem csupán a közelmúltban látott remek teljesítményük miatt, hanem mert a Hertha mind a nyolc idegenbeli bajnokiját elveszítette tavasszal.

A vendégeknél a sérült Anthony Brooks-ot várhatóan a 19 éves Jordan Torunarigha fogja majd helyettesíteni. A ’Gladbach ellen jól ment neki, viszont a bomba formában lévő Krusét könnyen lehet, hogy ő sem tudja majd megállítani.

Tipp: Kruse gól 2.25


Wolfsburg–Bayern München
Ez lehet az a hétvége, amikor a Bayern München zsinórban ötödik alkalommal nyerheti meg a Bundelsigát. Ugyanakkor a hangulat most nem a legjobb a bajoroknál, hiszen a legutóbbi öt tétmeccsén nyeretlen maradt Carlo Ancelotti együttese. Kiestek a Bajnokok Ligájából, majd szerdán a Dortmund búcsúztatta őket a Német Kupából, ráadásul az Allianz Arénában verték meg őket a sárga-feketék.

A Wolfsburg pedig a kiesés elől menekül, mindössze egy pont választja el őket az osztályozót érő 16. helytől. Jó játékosok futballoznak a hazai csapatnál és a Mainz sikerén felbuzdulva – akik múlt héten 2-2-es döntetlent játszottak a bajorok vendégeként – legalább egy pontra simán jó lehet a Wolfsburg.

Tipp: 1X 3.05