Versenyfutás az európai kupaindulásért


Augsburg–Dortmund
A hazai csapat még nem menekült meg a kieséstől, pedig a múlt héten igen közel jártak az üdvösséghez. A Mönchengladbach vendégeként egészen az utolsó percig vezettek 1-0-ra, aztán a végén kaptak egy gólt. Ha ez nincs, akkor most fix bennmaradóként beszélhetnénk az Augsburgról. Ám jelenleg akár még az utolsó előtti Ingolstadt is beérheti őket és hát bőven van esély arra, hogy a hátralévő két fordulóban egy pontot sem szerez az Augsburg.

Most az a Dortmund látogat hozzájuk, amely kétségbe esetten kapaszkodik a Bajnokok Ligája főtáblát jelentő harmadik helybe, majd az utolsó fordulóban ahhoz a Hoffenheimhez mennek, amely szintén BL indulásra pályázik. Úgyhogy egyik sem lesz könnyű meccs augsburgi szempontból, minden pontért nagyot kell küzdeniük.

Egyébként az Augsburg játéka följavult valamelyest az utóbbi hetekben és a két csapat edzője közti nézeteltérések is garantálják a parázs meccset. Nem volna meglepő, ha mindez a gólok számában is megmutatkozna.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.28


Darmstadt–Hertha
A Herthának nyernie kell az utolsó két fordulóban, ha biztosítani akarja a helyét az Európa Ligában. Ez egyszerűnek tűnik, de a berliniek formáját elnézve már korántsem biztos, hogy mindez összejön. A legutóbbi nyolc bajnokijukból hatot elveszítettek és kettőt megnyertek – a múlt héten az RB Leipzig ütötte ki őket hazai környezetben (1-4).

Az sem segít sokat Dárdaiék helyzetén, hogy vendégként kell pályára lépniük a következő két körben, a Hertha ugyanis rendre kikapott a legutóbbi kilenc idegenbeli meccsén. Persze minden rossz sorozat megszakad egyszer és az utolsó helyezett, biztosan kieső Darmstadt igen alkalmas ellenfélnek tűnik ahhoz, hogy a fővárosiak véget vessenek ennek a negatív szériának.

Bár az is igaz, hogy a hazai csapat – dacára a biztos kiesésnek – képes volt zsinórban három bajnokit is megnyerni, a múlt héten pedig meglepően jól játszottak a bajnok Bayern München otthonában (a jó játék ellenére is kikaptak 1-0-ra). Valószínűleg azért tudnak ilyen felszabadultan játszani, mert már nincs rajtuk nyomás. Ugyanakkor annyira jó odds van a Hertha idegenbeli győzelmére, hogy megéri kockáztatni.

Tipp: Vendég 2.18


RB Leipzig–Bayern München
Az első és a második helyezett találkozik Lipcsében, de ennek a meccsnek olyan borzasztóan nagy tétje már nincsen a presztízsen kívül. Ugyan a Dortmund még pontszámban beérheti a Leipziget, de az utolsó fordulóban valószínűleg legalább egy pontot tudnak majd szerezni Gulácsiék a Frankfurt otthonában, szóval még az sem baj, ha kikapnak a Bundesliga bajnokától.

Ősszel még jóval nagyobb tétje volt ennek az összecsapásnak, akkor a Bayern a vártnál jóval simábban nyert 3-0-ra. Valószínűleg a hazai játékosokat fűti a bizonyítási vágy, szóval simán benne van a pakliban, hogy rendesen nekimennek a bajoroknak.

A Bayern védelmét alaposan át kell szerveznie Ancelottinak, ugyanis Javi Martinez megsérült, ezért vélhetően Jerome Boateng kezd majd Mats Hummels mellett a védelem tengelyében. Ráadásul a Tom Starke személyében a harmadik számú kapus védi majd a müncheniek hálóját, szóval még akár egy gólzáporos délután is kialakulhat ebből.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.55