Vérre menő csatát vív majd a Hamburg és a Wolfsburg


Hamburg–Wolfsburg
A Hamburg az osztályozót jelentő 16. helyről várhatja az utolsó fordulót. Szombat estére viszont elkerülhet onnan, amennyiben sikerül legyőznie 15. helyezett Wolfsburgot, amely csak két ponttal gyűjtött náluk többet.

A vendégcsapat esélyeit növeli az a tény, hogy a Hamburg nyeretlen maradt a legutóbbi öt fordulóban. Három vereséget követően 0-0-s döntetlent játszottak a Mainz házigazdájaként, majd a Schalke vendégeként is ikszeltek (1-1). Igaz, a Wolfsburg mérlege csak egy fokkal jobb: a legutóbbi öt meccsükön kétszer győztek egy döntetlen és két vereség mellett (utóbbiak közül a Bayern elleni hazai 0-6 különösen megalázó volt).

A két együttes egymás elleni eredményei is a vendégek sikerét vetítik előre. A Hamburg utoljára 2011-ben tudott nyerni a Wolfsburg ellen, azóta 11 tétmeccset játszottak már és ezekből hetet megnyert a Wolfsburg, a többi döntetlennel végződött. Ráadásul a hazaiak sérülés miatt nem számíthatnak Pierre-Michel Lasogga játékára, aki amúgy az egyenlítő gólt jegyezte múlt héten a Schalke ellen. Hátulról Dennis Diekmeier hiányzik majd eltiltásból kifolyólag, míg a Wolfsburg csak Riechedly Bazoert nélkülözi majd. Ez biztos nem lesz egy látványos találkozó, inkább vérre menő küzdelemre számíthatunk majd.

Tipp: Vendég/Döntetlen 1.51


Hertha–Leverkusen
Múlt héten végre győzni tudott idegenben a Hertha BSC: a Darmstadt otthonában tudtak nyerni 2-0-ra. Ezzel a sikerrel nagy lépést tettek az Európa Liga indulás felé, de legalább még egy pontot mindenképp szerezniük kell ahhoz, hogy ez biztossá váljon. Az elmúlt 14 év legrosszabb bajnoki szereplését produkáló Leverkusen ellen ez alighanem sikerülni is fog.

A vendégek mindössze egyszer tudtak nyerni a legutóbbi 10 fordulóban és ugyan a múlt héten 2-0-s hátrányból mentettek egy pontot a Köln ellen (2-2) de az összkép akkor is botrányos. Dárdai Pál már a hét közepén jelezte, hogy csapatától izzadságot és vért vár a győzelem érdekében, szóval a Hertha motivációjával most sem lesz gond.

Tipp: Hazai 1.98


Hoffenheim–Augsburg
A Hoffenheimnek minél nagyobb arányban kellene megvernie ahhoz az Augsburgot, hogy legyen némi esélye fellépni a harmadik helyre, amely a bronzérem csillogása mellett a Bajnokok Ligája főtáblájára jutást is garantálja. Jelenleg a Dortmund áll ott, jobb gólarányának köszönhetően, szóval Szalai Ádáméknak legalább ötöt kéne rúgniuk, miközben a Dortmund meg gólképtelen marad majd hazai pályán a Bréma ellen – utóbbira mondjuk sok esély nincsen.

Az Augsburg sem feltartott kézzel érkezik majd, mert egy vereség után akár még az osztályozós helyen is végezhetnek, ha a többi eredmény kedvezőtlenül alakul számukra. Az előző hétvégén sikerült 1-1-es döntetlent kiharcolniuk a Dortmund házigazdájaként, ugyanakkor idegenben ritkán szereztek pontot. Azt öt legutóbbi vendégként lejátszott meccsükön mindössze egy gólt tudtak szerezni és ugyanennyi pontot gyűjtöttek mellé.

Tipp: Szalai gól 1.93