A végéhez közelít a Bundesliga őszi szezonja


Bayern München1.07  döntetlen12.00  Ingolstadt26.00
Az előző fordulóban nem kis meglepetésre kikapott 3-1-re a listavezető Bayern München a Borussia Mönchengladbach otthonában. A Bundesliga aktuális szezonjában ez volt az első veresége a bajoroknak, előzőleg csak az Arsenal tudta őket megverni egy októberi BL meccsen. Hazai pályán viszont utoljára májusban kaptak ki Müllerék és valahogy nem tűnik túl reálisnak, hogy az újonc Ingolstadt képes lenne akár csak a pontszerzésre is az Allianz Arénában.

Egyébként a Bayern szerdán egy roppant unalmas, számukra tét nélküli BL meccsen 2-0-ra nyert a Dinamo Zagreb ellen, szóval a ’Gladbach elleni kisiklás nem okozott maradandó károsodást a csapatban.

Újonchoz képest jól szerepel az Ingolstadt, eddig összesen húsz pontot szereztek és a 11. helyen állnak. Akár még úgy is fogalmazhatunk, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak, hiszen mérlegük 5-5-5. Viszont ők lőtték eddig a legkevesebb gólt, szám szerint tizenegyet – egy kicsit javít az összképen, hogy emellé csak tizenötöt kaptak.

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-2), hazai @ 1.74


Wolfsburg1.55  döntetlen4.10  Hamburg6.20
Izgalmas meccsen verte meg 3-2-re a Manchester United gárdáját szerdán a Wolfsburg, megszerezve ezzel a B jelű csoport első helyét. Ami bajnoki szereplést illeti, nos, mehetne jobban is a szekér: tizenöt forduló után huszonhat pontot szereztek, mérlegük 7-4-4. Leginkább idegenben nem megy nekik, otthon csak a Dortmund tudta legyőzni őket, pont a múlt hétvégén.

A Hamburg viszont több pontot szerzett eddig idegenben, mint hazai pályán, ami felettébb érdekes. Nem lenne hát túlzottan váratlan, ha meglepetést okoznának ezen a mérkőzésen is. Ez azon is múlik, hogy a hazaiak mennyire tudták kiheverni a MU elleni meccset.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.77


Bayer Leverkusen1.95  döntetlen3.65  Mönchegladbach3.80
Mindkét csapat bekerült a Bajnokok Ligája főtáblájára, viszont a továbbjutás egyiknek sem jött össze. Illetve hát a Leverkusen továbbjutott, de csak az Európa Ligába. Mindenestre komoly fegyvertény, hogy szerdán 1-1-es döntetlent játszottak a Barcelonával, bár a katalánok számára nem volt különösebb jelentősége annak a mérkőzésnek.

Egyébként a Leverkusen nyeretlen maradt az elmúlt két fordulóban: előbb hazai pályán ikszelt a Schalkéval, majd aztán kikapott 2-1-re a Hertha vendégként. Hazai mérlegük nem túl rózsás: 3-2-2, a Darmstadt és a Köln tudott náluk nyerni.

A Mönchengladbach a D csoport utolsó helyén végzett a Bajnokok Ligájában, a Bundesligában viszont harmadik. Igaz, kilenc ponttal vannak leszakadva a második helyezett Dortmundtól és a sárga-feketék mögött már igencsak sűrű a mezőny. Mindenestre igen jó szériában van a ’Gladbach, az elmúlt tíz fordulóban nem talált legyőzőre és döntetlent is csak kétszer játszott.

Tipp: X2 @ 1.86

Eredő odds: 5.73