Újra pattog a labda a Bundesligában


Schalke1.88  döntetlen3.15  Ingolstadt4.90
Még mindig azokkal a problémákkal küzd a Schalke, mint a 2016-os esztendő végén. Azaz sok a sérült, ráadásul az egyik legjobb játékosuk, Nabil Bentaleb jelenleg az Afrika Kupán rúgja a bőrt, így rá sem számíthatnak.

Ugyanakkor erősítettek is a gelsenkircheniek a téli szünet alatt. Guido Burgstaller érkezett a támadószekcióba, az osztrák játékos előzőleg a Nürnberg játékosa volt és ősszel ő rúgta a legtöbb gólt a másodosztályban. A könnyebb sérüléssel küszködő Holger Badstubert is kölcsönvették a Bayern Münchenből, ami első blikkre nem tűnik rossz ötletnek.

A kiesés elől menekülő Ingolstadt összekapta magát az év végére, Maik Walpurgis keze alatt egészen ütőképes gárda formálódik. Viszont nehéz elképzelni azt, hogy akár egy pontot is szerezni tudjanak majd a Schalke otthonában.

Tipp: Hazai 1.88


Werder Bremen5.60  döntetlen4.25  Dortmund1.56
Két borzasztóan nehéz mérkőzés vár az év elején a Brémára. Szombaton a Dortmundot fogadják, majd rögtön a következő fordulóban a Bayern München látogat hozzájuk.

Igaz, a Dortmund idegenbeli formája finoman szólva sem volt meggyőző ősszel, mindössze két alkalommal tudtak nyerni, ha nem ők voltak a pályaválasztók. Most nem számíthatnak a legjobb gólvágójukra, ugyanis Pierre-Emerick Aubameyang az Afrika Kupán szerepel. Roman Bürki kézsérülése továbbra sem jött rendbe és Marco Reus játéka is kérdéses.

Visszatérve a hazaiakra, védekezésben komoly problémáik voltak az őszi szezonban, 16 forduló során 34 gólt kaptak, ami a legtöbb a mezőnyben. Viszont Serge Gnabry, Claudio Pizarro és Max Kruse személyében elég jó támadóik vannak, úgyhogy akár egy sok gólos találkozó is kerekedhet ebből az összecsapásból.

Tipp: Gólok 3,5 felett 2.18


RB Leipzig1.63  döntetlen3.65  Eintracht Frankfurt6.10
A szünet előtti fordulóban a szezon legpocsékabb játékát láthattuk a Lipcsétől. Mindezt pont a Bayern München vendégeként sikerült produkálniuk, de még így is csak három pont a hátrányuk az éllovassal szemben.

A hazai pálya ellenére a Frankfurt vendégjátéka sem ígér könnyű meccset. Niko Kovac együttese volt az egyik legmasszívabb Bundesliga csapat ősszel – mindössze 12 gólt kaptak a 16 forduló során, ami nem mellesleg új klubrekord. A Lipcséből ráadásul hiányzik majd Emil Frosberg a még Münchenben begyűjtött piros lapja miatt és Naby Keita sincs a legjobb formában a hírek szerint.

A hazai együttes így is toronymagas esélyese az összecsapásnak, még akkor is, ha tényleg nem lesz sétagalopp ez a meccs számukra.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 2.12