Újra Bundesliga!


Ugyan még csak szezon felénél járunk, de az már most egészen biztos, hogy a Bayern München megvédi bajnoki címét. A bajorok 45 ponttal állnak a tabella élén és ősszel nem találtak legyőzőre.

A Bayern mögött 11 ponttal lemaradva a Wolfsburg együttesét találjuk a második helyen – viszonylag kiegyensúlyozott teljesítményükkel ők voltak az ősz egyik meglepetéscsapata. A bajnoki címről valószínűleg csak a legelvakultabb szurkolók álmodnak Wolfsburgban, viszont eléggé meglepő volna, ha nem az első négy hely valamelyikén végeznének 1.04.

Viszont a legnagyobb meglepetést mégsem a Wolfsburg jó szereplése, hanem a Borussia Dortmund bukdácsolása okozta ősszel. Vajon hányan hittek abban, hogy Kloppék a kiesést jelentő 17. helyről fordulnak majd? Valószínűleg nem sokan. Ráadásul a BL-ben igen jól megy BvB-nek, így aztán meg főleg érthetetlen az otthoni szereplés. Vagy tényleg ennyire erős lenne a Bundesliga? Mindenestre elég durva odds van arra, hogy Dortmund a másodban folytatja majd augusztustól, de ez a szégyen csak nem esik már meg velük 25.00.

Visszatérve a tabella első felére: a harmadik helyezett Bayer Leverkusen és a hetedik pozícióban tanyázó Hoffenheim között mindössze két pont differencia van, úgyhogy óriási küzdelem várható a nemzetközi kupaindulást érő első hat hely valamelyikéért.

Ha már pontok; a hatodik helyen álló Augsburg és az osztályozós helyen forduló Wreder Bremen között mindössze 10 pont különbség van és ezzel el is érkeztünk ahhoz oda, ami megkeserítette az egyszeri sportfogadó életét az ősszel: sokszor borult a papírforma és a döntetlenek száma is valahogy több volt fordulónként, mint ahogyan azt addig megszoktuk a németeknél.

De talán még így sem túlzás kijelenteni, hogy sportfogadási szempontból még mindig a Bundesliga az egyik legkiszámíthatóbb bajnokság. Szóval a tavaszi szezontól leginkább azt várhatjuk, hogy minden visszatér a régi kerékvágásba, azaz kevesebb bravúrgyőzelmet vagy akár ikszet láthatunk a vendégcsapatoktól és teljesen nyugodt szívvel tehetünk meg (főleg hazai) Bayern meccseket 1-2 gólos hendikeppel.