Triplázhat a Bayern


Bayern München 1.19, döntetlen 6.75, VfB Stuttgart 13.50
Szédületes szezont produkált a Bayern München, és a Német Kupa megnyerésével tehetné föl az i-re a pontot. Csak emlékeztetőül: a Bayern gyakorlatilag tönkreverte a Bundesliga mezőnyét és már jóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert. Egy hete meg a régóta áhított BL trófeát is megszerezték a Dortmund 2-1-es legyőzésével. Most pedig 16. alkalommal hódíthatják el a Német Kupát és ha ez sikerül, akkor első német csapatként triplázhatnak. Ez főleg annak tükrében hangzik jól, hogy a tavalyi szezonban is triplázott ugyan a München, csak akkor három ezüstérem jött össze a bajoroknak, ami azért szépen csillog, de az arany még szebben... Ráadásul a ma esti mérkőzés lesz Jupp Heynckes búcsúmeccse a kispadon, és azért három cím begyűjtése után átadni a stafétát Pep Guardiolának több, mint stílusos lenne.

Annak ellenére, hogy a Bayern toronymagas esélyesnek számít, óvatosan fogalmaznak a klub háza táján. Matthias Sammer, sportigazgató például azt mondta, hogy "a BL-győzelem érzelmei nem vezethetnek odáig, hogy a kupadöntőben elszalasszunk egy történelmi esélyt." Szép dolog a szerénység, de ha csak a szigorú tényeket vesszük alapul, akkor láthatjuk, hogy  a Bayern nemhogy veretlenül jutott el a döntőig, hanem az összes útjába kerülő csaptot keményen elintézte, egyedül a legjobb nyolc között, a Dortmund ellen nem tudtak parádézni, de akkor is 1-0-ra nyertek. Öt kupameccs alatt mindössze egy gólt kaptak és tizenhetet rúgtak.

A bajnokságban végül a 12. helyen záró Stuttgartnak jóval könnyebb volt az útja idáig, mindössze egyetlen egy első osztályú csapattal kellett megmérkőzniük (a Freiburggal az elődöntőben, ahol 2-1-re nyertek Hajnalék); 14 gólt rúgtak és kettőt kaptak a Kupában. Egyébként akármi történik, a Stuttgart indulhat az Európa Ligában, hiszen akármilyen jó csapat a Bayern, nem indulhatnak el egyszerre mindenhol, "be kell érniük" a Bajnokok Ligájával.

A szezonban eddig értelemszerűen kétszer találkozott a Bayern és a Stuttgart, ősszel 6-1-re nyert otthon a München, január végén pedig 2-0-ra verték meg idegenben a Stuttgartot. A svábok évek óta nem tudnak mit kezdeni a bajorok játékával, az elmúlt három évben rendre a müncheniek győztek. Utoljára 2010. márciusában tudott nyerni a Stuttgart a Bayern ellen.

Sérülés miatt sajnos már egy ideje nélkülözik Stuttgartban Hajnal Tamás játékát, így a döntőben sem lehet ott a magyar középpályás. A Bayern Münchenben is akadnak hiányzók, Toni Kroos és Badstuber sérült, míg Dante és Luiz Gustavo a brazil válogatottal készül a Konföderációs Kupa megmérettetéseire.

Várható kezdőcsapatok:

FC Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, van Buyten, Alaba – Martínez, Schweinsteiger – Robben, Müller, Ribery – Mandzukic

VFB Stuttgart: Ulreich – Sakai, Tasci, Niedermeier, Molinaro – Gentner, Boka – Harnik, Traoré – Maxim – Ibisevic

Tipp: A Bayern nyeri a meccset @ 1.19

Bátrabb tipp: Hazai csapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 1.95

Unortodox tipp: Fogadás hendikeppel (0-2), a Bayern nyeri a meccset @ 2.50

Bevállalós tipp: Robben gólt rúg a tizenhatoson kívülről @ 6.00

Extra bevállalós tipp: Schweinsteiger lapot kap és csapata nyer @ 5.25