Továbbra is Lewnadowski nélkül a listavezető


Dortmund1.43  döntetlen4.70  Frankfurt7.00
Nehéz megjósolni azt, hogy Dortmund hogyan fog játszani ezen a bajnokin azok után, amin keresztülment a csapat a héten. Azt láthattuk az egy nappal elhalasztott Monaco elleni BL meccsükön, hogy az események nagy hatással voltak az egész csapatra… Egy biztos: a robbanásban megsérült Marc Bartra hetekig nem lesz bevethető, viszont Marco Reus egy hónapos kihagyás után visszatérhet a pályára.

A vendégcsapat finoman szólva sincs jó formában. A Frankfurt mindössze három pontot gyűjtött a legutóbbi nyolc bajnoki során, ugyanakkor a helyzetek kidolgozásával nem akadt problémájuk, „csak” azok befejezésével. Mivel a dortmundiak védelme amúgy sem sziklaszilárd ebben a szezonban – a keddi terrortámadás meg csak rátett erre egy lapáttal – nem nehéz elképzelni, hogy a vendégek eredményesek lesznek majd szombat délután.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.90


Mainz2.23  döntetlen3.15  Hertha3.45
Az előző fordulóban 2-0-ra nyert a Hertha hazai pályán az Augsburg ellen, ezzel egy zsinórban három meccses vereség-sorozatnak vetettek véget. Most viszont idegenben kell játszaniuk és ez jól láthatóan nem fekszik Dárdai legénységének. A legutóbbi hat, vendégként lejátszott meccsüket elveszítették, de szerencséjükre a Mainz annyira csapnivaló formában van, hogy a berliniek most megtörhetik ezt a szériát.

A hazai csapat elveszítette a legutóbbi öt bajnoki meccsét – ennek ellenére a vezetőség biztosította arról Martin Schmidt edzőt, hogy a szezon végéig még biztosan számítanak rá. A Mainz egyébként a tűzzel játszik, mert az osztályozót érő 16. helyen tanyázó Augsburg is ugyanúgy 29 pontos, mint ők, csak a gólaránya jobb a Mainznak. Amennyiben nem kezdenek sürgősen pontokat gyűjteni, annak igen súlyos következményei lehetnek. Ezért aztán inkább a küzdelem dominálhat majd ezen a meccsen, mintsem a szép játék és a sok gól.

Tipp: Pontos eredmény 1-1 6.50


Bayer Leverkusen4.50  döntetlen4.20  Bayern München1.69
Szerdán hazai pályán kapott ki 2-1-re a Bayern München, a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája meccsen. Robert Lewandowski sérülés miatt kihagyta azt a mérkőzést és ugyan állítólag már tudná vállalni a játékot, eltiltás miatt biztos nem léphet pályára Leverkusenben. A lengyel csatár még a Dortmund elleni 4-1-es győzelem során gyűjtötte be ötödik sárga lapját.

A hazai csapat a középmezőnyben tengődik, az előző fordulóban Lipcsében kaptak ki 1-0-ra. Pályaválasztóként sem nagyon jönnek az eredmények, ebben az évben mérlegük 2-2-3 a BayArenában. Nagyon úgy fest, hogy még egy Lewnadowskit nélkülöző Bayern München is elhozhatja viszonylag simán a három pontot tőlük, de egy döntetlent sem lehet teljesen kizárni.

Tipp: Müller gól 2.35