Tovább pörög a Bundesliga


Schalke2.55  döntetlen3.40  Borussia Mönchengladbach2.65
Kedden ponttal távozott a Schalke az Allianz Arénából, miután 1-1-es döntetlent játszott a Bayern Münchennel. Ez egyébként ebben a szezonban még senkinek nem jött össze, meg amúgy sem túl gyakori, hogy a bajorok hazai pályán pontokat veszítenének.

Mindenképpen jár tehát a taps a gelsenkirchenieknek de tegyük hozzá, hogy ez a döntetlen csupán akkor ér valamit, ha péntek este legyőzik hazai pályán a Borussia Mönchengladbach csapatát – akik nem mellesleg ugyanúgy vastagon benne vannak az első hat hely körülött tolongásban, mint aktuális házigazdájuk.

A vendégek egy 1-0-s győzelemmel kezdték a tavaszi szezont Stuttgartban, majd a hétközi fordulóban szintén 1-0-ra nyertek a Freiburg ellen. Tavaly áprilisban elhozták a három pontot a Schalke otthonából és azért erre most is megvan minden esély. Érdemesebb lehet a gólok számával kalkulálni, és ha az előző két fordulóból indulunk ki, akkor aligha számíthatunk sok találatra.

Tipp: Gólok 3,25 alatt @ 1.36


Freiurg5.50  döntetlen3.90  Borussia Dortmund1.60
Végső soron ez párosítás nem más, mint egy kiesési rangadó. A 15. helyen álló Freiburgnak 18 pontja van, míg az utolsó helyen szerénykedő Dortmundnak 16. Mint arról följebb szó esett, a hétközi fordulóban a ’Gladbach vendégeként kapott ki a Freiburg, előtte viszont hazai pályán lemosták a Frankfurtot (4-1). Utóbbi egyébként második győzelmük volt otthon ebben a bajnoki szezonban.

Tényleg nehéz szavakat találni a Dortmund vergődésére ezért hagyatkozzunk inkább a tényekre: a tavaszi szezonban a Dortmund eddig egy pontot és nulla gólt szerzett, szerdán az Augsburgtól kaptak 1-0-ra. Idegenbeli mérlegük 1-4-7 a bajnokságban.

Valami nagyon nem működik a Dortmundnál, de hogy micsoda, azt valószínűleg még Klopp sem tudja. Ráadásul tovább nőtt a hiányzók létszáma: Piszczek mellett Grosskreutz is lesérült.

Tipp: Elsó gól – Freiburg @ 2.65


Stuttgart12.00  döntetlen6.25  Bayern München1.22
A 18 pontos Stuttgart már tavaly is a kiesés szélén táncolt és úgy tűnik, idén sincs ez másképp. A két tavaszi fordulóban egy pontot szereztek, gólt nem lőttek. A Bayern München ellen utoljára 2010-ben szereztek pontot, mondjuk akkor élből hármat.

Münchenben sem úgy kezdődött a tavaszi szezon, ahogyan azt elképzelték: sima vereség Wolfsburgban majd iksz hazai pályán a Schalkéval szemben. Mondjuk az kétségtelen, hogy a Schalke ellen már sokkal jobban játszott a Bayern.

Boateng piros lapja miatt biztos nem lesz ott a védelemben, de ennek ellenére elvárható, hogy a Bayern elinduljon fölfelé.

Tipp: Szerzett gólok 00:00-29:59 NEM @ 2.32

Eredő odds: 8.36