Tovább menetelhet a Bayern


Mönchegladbach1.45  döntetlen4.30  Hannover7.75
Az előző fordulóban 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán az újonc Ingolstadt ellen a ’Gladbach. Szeptember közepe óta veretlenek a bajnokságban és a BL-ben is érdekelt a gárda, bár a csoportból való továbbjutásuk erősen kétséges. Az Európa Ligát érő harmadik helyet még elcsíphetik, de ehhez szerdán mindenképp nyerniük kell a Sevilla ellen. Éppen ezért könnyen előfordulhat, hogy energiájukat inkább arra a meccsre tartogatják majd.

A Hannover formáját elnézve akár félgőzzel is behúzható a hazaiak számára ez a meccs. A 15. helyen vergődő vendégek mérlege tizenkét forduló után 3-2-7 és ők kapták eddig a harmadik legtöbb gólt (szám szerint huszonkettőt). A Mönchengladbach vendégeként utoljára 2010-ben tudtak nyerni, azóta rendszeresen pont nélkül távoznak tőlük.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.82


Schalke12.50  döntetlen6.25  Bayern München1.25
Jól rajtolt a Schalke, de a Köln elleni hazai vereségük óta durván visszaesett a teljesítményük. Az ezt követő fordulóban még legyűrték nagy nehezen a Herthát, de utána zsinórban hat tétmeccsen maradtak nyeretlenek. Két héttel ezelőtt kikaptak 3-2-re a Dortmund vendégeként, most pedig ha lehet, akkor még nehezebb mérkőzés vár rájuk annak ellenére, hogy hazai pályán fogadják a bajnoki címvédőt.

A Bayern ugyanis még mindig nem talált legyőzőre a német bajnokságban és nemzetközi ellenfelei közül is csak az Arsenal tudta őket megverni. Visszatérve a Bundesligára, eddig csak a Frankfurt ellen botlottak Müllerék (0-0), viszont a bajnokik nagy részét fölényesen nyerték. A 37 rúgott és mindössze négy kapott gól önmagáért beszél.

Ugyanakkor az előző szezonban sem idegenben, sem otthon nem tudott nyerni a Bayern München a Schalke ellen, mindkét mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget. Most viszont azért más a helyzet, a hazaiak pontszerzése már meglepetésszámba menne.

Tipp: Müller gól @ 2.14


Hertha2.05  döntetlen3.35  Hoffenheim3.80
Talán maga Dárdai Pál sem hitte volna, hogy tizenkét forduló után húsz ponttal az élmezőnyt ostromolja majd a Hertha. Pedig ez a helyzet, és ha sikerül megtartaniuk ezt a remek formát, akkor még akár egy európai kupát érő hely is összejöhet a berlinieknek.

Az előző fordulóban Hannoverből hozták el a három pontot (1-3), most pedig otthon tarthatják azt, hiszen hazai mérlegük egészen imponáló: három győzelem, egy iksz és egy vereség.

A Hoffenheim viszont csak egyszer tudott nyerni ebben a szezonban öt döntetlen és hat vereség mellett és ez a teljesítmény egyelőre az utolsó előtti helyezéshez elég. Érdekesség, hogy nyolc pontjukból ötöt szereztek idegenben, ám még ennek tudatában is meglepő volna, ha borsot törnének a berliniek orra alá.

Tipp: Félidőben X @ 2.05

Eredő odds: 7.98