Tippek a Bundesliga 22. fordulójára


VfL Wolfsburg 7.00, döntetlen 4.50, Bayern München 1.43
Mindkét csapat nyert az előző fordulóban, a Wolfsburg a Fürth vendégeként (0-1), ellenfelük meg haza pályán söpörte le a Schalkét (4-0). A Dortmund botlásának köszönhetően már 15 pontra dagadt a Bayern előnye, a bajor mentalitást ismervén mindent megtesznek majd azért, hogy ez így is maradjon. A müncheniek döbbenetes idegenbeli mérleggel büszkélkedhetnek ebben a szezonban, tíz meccsből kilencet nyertek és csak egyszer csúszott be egy döntetlen. Ha még azt is hozzátesszük, hogy csak tíz meccs alatt egy gólt kaptak és huszonötöt lőttek, akkor az már tényleg durva.

Ellenben a Wolfsburg borzasztóan szerepel otthon, ha csak hazai meccseket nézzük, akkor jelenleg osztályozó helyen állnának. Vonatkozó mérlegük 2-4-4, kilenc rúgott és tizenöt kapott gól. Utolsó öt meccsükön csak egyszer kaptak ki a Hannover otthonában, három győzelem és egy döntetlen mellett. A Bayern pedig öt meccsből ötöt meg is nyert, tizenhat gólt szereztek és csak kettőt kaptak.
A Wolfsburg utoljára négy éve tudta megverni a Bayernt, az utóbbi idők legjobb eredménye a bajorokkal szemben 1-1 volt még 2011-ben.

Tipp: Hendikeppes fogadás (1-0), a Bayern nyeri a meccset @ 2.14

Bayer 04 Leverkusen 1.53, döntetlen 4.00, FC Augsburg 6.00
A Bayer és ellenfele is ikszelt a múlt héten, pedig mindkét csapatnak nagy szüksége lett volna a három pontra. A házigazdának azért, hogy legalább a harmadik hely ne kerüljön veszélybe, míg az Augsburg a kiesés ellen folytat szinte kilátástalan küzdelmet.

Csütörtökön Európa Liga meccsen lépett pályára a Leverkusen, otthon kaptak ki a Benficától (0-1). Kérdés, hogy két nap alatt mennyire tud majd regenerálódni a csapat. Otthon nem szerepül rosszul a Bayer, eddig hét alkalommal nyertek, kétszer játszottak döntetlent és csak egyszer kaptak ki. Ugyanakkor a Bundesliga tavaszi szezonjában még nyeretlenek.
Az Augsburg sem büszkélkedhet sok győzelemmel, inkább úgy tűnik, hogy a döntetlenekre mentek rá a srácok. Öt meccsből négyszer ikszeltek, egyszer győztek a Düsseldorf vendégeként. A két csapat Bundesliga mérlege meglehetősen egyoldalú, az Augsburg eddig csak kikapni tudott a Bayertől.

Tipp: Az első félidő 0-0 @ 2.95

FSV Mainz 2.20, döntetlen 3.30, FC Schalke 04 3.20
A Schalke a múlt heti zakó után javíthat a Mainz vendégeként, már amennyiben összeszedik magukat valamennyire, mert ebben a szezonban eddig nem sok babér termett más pályákon a kékeknek (2-3-5). A Mainz pedig otthon szerepel jobban (6-1-3), úgyhogy a múlt heti döntetlen után valószínűleg győzelemre készülnek, már csak azért is, hogy visszavágjanak az őszi 3-0-s vereségért.

Mindkét csapat elég vegyesen kezdte a tavaszi szezont, a Mainz négy meccs után két döntetlennel, egy győzelemmel és egy vereséggel büszkélkedhet, ellenfelük szintén csak egyszer nyert idén a bajnokságban, egyszer ikszelt és kétszer szenvedett vereséget.

Tipp: Szalai lövi az első gólt @ 5.25

1899 Hoffenheim 2.30, döntetlen 3.30, VfB Stuttgart 3.00
Az Európa Ligában nagy nehezen kiizzadott döntetlen után annak a Hoffenheimnek az otthonába látogat a Stuttgart, amelyik foggal-körömmel küzd a bennmaradásért. Nem lesz egyszerű Hajnalék dolga, mert idén az összes Bundesliga meccsét elveszítette a Stuttgart. Ugyan a kieséstől nem kell még tartaniuk a sváboknak, de ha most kikapnak, akkor kezdhetnek komolyan aggódni.

A Hoffenheim legalább egyszer tudott nyerni eddig, sőt még egy döntetlenre is futotta a két vereség mellett. Hazai pályán eddigi mérlegük 3-3-5. A két csapat őszi meccsén idegenben győzték le a Stuttgartot (0-3), hasonló eredménnyel valószínűleg most is azonnal kiegyeznének.

Tipp: Hoffenheim – Stuttgart 1-1 @ 6.75