Tart még a lelkesedés?


Werder Bremen2.50  döntetlen3.40  Hertha2.80
A szünet után győzelemmel kezdett a Bréma, ráadásul idegenben, a Schalke otthonában tudtak nyerni 3-1-re, ami azért elég komoly fegyvertény és nem utolsó sorban egy nagy lépés a bennmaradás felé. Persze egyetlen idegenbeli sikertől még senki nem nyugodott meg a Werdernél, de legalább  tovább nőtt a távolság köztük és a kiesőhelyen álló Hoffenheim-Hannover duó között.

A Hertha gól nélküli döntetlennel kezdte a 2016-os esztendőt a roppant kellemtelen játékot játszó Augsburg ellen (na, nem mintha Paliék ellen olyan felemelő lehet futballozni). A döntetlen mit sem befolyásolt a berliniek helyezésén, továbbra is a harmadikok 33 ponttal.

Még augusztusban 1-1-es döntetlent játszott egymással a két gárda és egy iksz most is simán benne van a pakliban. Tekintettel arra, hogy egyik csapat sem ontotta a gólokat eddig (a Werder 18-at, míg a Hertha 26-ot szerzett 18 forduló alatt) a találatok alacsony száma sem lepne meg különösebben senkit.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.88


Stuttgart1.90  döntetlen3.60  Hamburg4.00
A szintén kiesés elől menekülő Stuttgart is idegenbeli győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit az előző fordulóban. A Kölnben aratott 3-1-es győzelem talán kellő magabiztosságot kölcsönöz ahhoz a sváboknak, hogy elbánjanak majd a Hamburggal is.

Úgy tűnik, hogy semmi nem változott a Hamburgnál és ott folytatják ahol abbahagyták a téli szünet előtt. Tavaly november óta nyeretlen a Hamburg, a vereségek sorát csak egy sovány iksz töri meg, melyet még a Wolfsburg vendégeként harcoltak ki decemberben. Múlt héten a Bayern verte őket 2-1-re, de persze tőlük ki lehet így kapni.

Viszont ha tovább folytatódik ez a rossz sorozat, akkor hamarosan a kiesés rémével kell szembenéznie a vendégcsapatnak. Egyébként a Stuttgart otthonában utoljára 2013 tavaszán tudtak győzni, de pontot is csak ugyanezen év őszén szereztek ott. Ezek a tények sem a vendégsikert vetítik előre.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Hazai @ 5.30


Bayern München1.10  döntetlen10.00  Hoffenheim23.00
Ahogy az előbb szóba került már, a Bayern egy 2-1-es hamburgi győzelemmel kezdett. Toronymagasan vezetik a bajnokságot, előnyük nyolc pont a második helyezett Dortmunddal szemben. Azt pont a bajorok példáján láthattuk, hogy egy ilyen magabiztos előny birtokában elkényelmesedhet a csapat és ha hinni lehet a híreknek, akkor néhány játékos máris motivációs gondokkal küzd. A Bild c. napilap azt is tudni véli, hogy két futballistáról van szó, az egyik Arturo Vidal, a másik pedig Franck Ribéry. Nyilván az sem segít ezen a helyzeten, hogy Guardiola köztudottan távozik majd a szezon végén.

Mindez persze nem kéne, hogy problémát jelentsen a Hoffenheim elleni bajnokin, a 17. helyen állomásozó gárdát illene simán legyőzniük a bajoroknak. A Szalait kölcsönadó vendégek 1-1-es döntetlent játszott a meglehetősen hektikusan teljesítő Leverkusen házgazdájaként múlt hét szombaton. Idegenben általában szökőévente szereznek pontot, bár pont a Bayernt meglepték nem is olyan régen: 2014 márciusában 3-3-as döntetlent játszottak Münchenben. Egy ilyen végeredmény most is elég sokkolóan hatna.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.25

Eredő odds: 22.45