Talpra áll a Hamburg?


Borussia Dortmund 1.27, döntetlen 5.30, Augsburg 10.00
A dortmundiak 0-0-ás döntetlent játszottak szerdán Malagában, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Ez önmagában még nem lenne meglepő, hiszen idegenben ez nem olyan rossz eredmény. A Dortmund viszont általában gólerősen futballozik így egy kicsit talán csalódás lehet a góltalanság. Ami a Bundesligát illeti, a múlt héten 2-1-re nyertek Stuttgartban és stabilan másodikak. Hazai pályán mehetne jobban is a szekér, a szezonban már háromszor kikaptak otthon két döntetlen és nyolc győzelem mellet.

Valószínűleg nem az Augsburg fogja tovább rontani a Dortmund hazai statisztikáját, bár az osztályozó helyen álló csapatnak jól jönne akár döntetlen is, hiszen a Hoffenheim tegnapi győzelmével már csak egy pontnyira van tőlük. Múlt héten otthon kaptak ki a Hannovertől (0-2). Érdekesség, hogy idegenben jobban megy az Augsburgnak. Vonatkozó mérlegük 3-4-6, tétmeccsen kettőnél több gólt utoljára tavaly novemberben kaptak.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-1), a Dortmund nyeri a meccset @ 1.95

Eintracht Frankfurt 5.75, döntetlen 3.90, Bayern München 1.48
Továbbra is versenyben van a Frankfurt a BL selejtezőt érő pozícióért. Az előző fordulóban a Fürth vendégeként nyertek 3-2-re, ezzel hat meccses nyeretlenségi sorozatuk szakadt meg. Hazai pályán egész jó mutatókkal rendelkeznek, hét győzelem, három döntetlen és ugyanennyi vereség a mérlegük. Kérdés, hogy mire mennek a fantasztikus formában játszó Bayern ellen.

A múlt héten parádés játékkal München 9-2-re zúzta szét a Hamburgot az Allianz Arénában. Kedden pedig a Juventust verték 2-0-ra a BL-ben, és senki nem szólhatott volna egy szót sem, ha nagyobb különbséggel hozza azt a meccset a Bayern. A Frankfurt ellen valószínűleg könnyebb dolguk lesz, eddig tizenhárom idegenben lejátszott Bundesliga meccsből tizenkettőt megnyertek, csak egy döntetlen csúfítja a statisztikájukat.

Tipp: Hendikeppes fogadás (1-0), a Bayern nyeri a meccset @ 2.35

Hamurger SV 2.25, döntetlen 3.40, SC Freiburg 3.00
Mint már az előbb említettük, durva zakóba szaladt bele múlt héten a Hamburg. Egy 9-2-es vereséget bármelyik csapat nehezen él meg. Hazai környezetben talán magukra találnak, bár utoljára a Möchengladbach ellen tudtak nyerni, még februárban. Azóta két bajnokit játszottak otthon, egy pontot sikerült összehozniuk, a fix kiesőnek számító Fürth ellenében. Most egy esetleges győzelemmel megelőzhetik a tabellán aktuális ellenfelüket.

A Freiburg 39 ponttal a hetedik, az előző fordulóban hazai pályán verték a Borussia Möchengladbachot (2-0). Idegenben két forduló óta nyeretlenek, összesített mérlegük 4-5-4.

Tipp: X @ 3.40