Szuperkupával startol a szezon


Wolfsburg4.00  döntetlen3.60  Bayern München1.90

A Bundesliga 2014/15-ös szezonjában tíz ponttal a Bayern München mögött lett második a Wolfsburg, majd a Dortmund elleni kupadöntőben 3-1-re nyert és begyűjtötte a trófeát. A vártnál tehát sokkal teljesített a Wolfsburg az előző szezonban, pedig azt nehezen állíthatjuk, hogy szupersztárokkal lenne tele a csapat.

Helyette olyan arcok futballoznak ott, mint például Dost, vagy éppen De Bruyne és Bendtner. Nem kifejezetten labdazsonglőrök, de nagyszerűen összegyúrták őket és a Wolfsburg szinte bármilyen ellenféllel szemben egyenrangú félként léphet pályára.

A Szuperkupával kapcsolatban nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a wolfsburgi Volkswagen Arénában rendezik a mérkőzést, azaz hazai pályán játszanak Dosték. Ott pedig igazán ritkán szenved vereséget a Wolfsburg, ebben az évben egyedül a Napoli tudott náluk győzni az Európa Liga negyeddöntőjében.

A münchenieknek viszont nincsenek jó emlékeik a wolfsburgi arénáról, legalábbis ami a legutóbbi meccsüket illeti. Idén januárban bajnoki meccsen 4-1-re kikaptak aktuális ellenfelüktől. Persze ennek már nem sok jelentősége van, inkább azt lesz érdekes látni, hogyan sikerült a nyári felkészülés a két csapatnál és az új igazolások beilleszkedtek-e már.

Tipp: Lewandowski gól @ 2.32