Szombaton folytatódik a pontvadászat Németországban


Hannover 2.15, döntetlen 3.40, Hoffenheim 3.20

A Hannover – mint ahogy arra számítani lehetett – simán kikapott Brémában a múlt héten, most hazai pályán javíthat a kiesőhely szélén lavírozó Hoffenheim ellen. Erre igen jó esélye van Husztiéknak, otthon eddig csak kétszer kaptak ki két döntetlen és hat győzelem mellett. Ellenfelük inkább hazai pályán erősebb (nyertek is 2-1-re előző hétvégén a Freiburg ellen), idegenben eddig csak 4 pontot tudtak összeszedni és nem túl valószínű, hogy pont Hannoverben kezdenének javítani a meglehetősen siralmas idegenbeli statisztikájukon (1-1-7).

A két csapat egymás elleni mérlege is a Hannovernek kedvez, a Hoffenheim utoljára 2009 augusztusában tudott nyerni a Hanza-városban.

Tipp: A Hannover nyeri a meccset, fogadás hendikeppel (0-1) @ 4.10

Borussia Dortmund 1.28, döntetlen 5.35, Hamburger SV 10.00
Leverkuseni győzelme után a Dortmund második helyről várhatja a 21. fordulót és nyilván szeretnék is megtartani ezt a pozíciót. Ehhez hazai pályán kell legyőzniük a Hamburgot, ami első ránézésre nem tűnik lehetetlen feladatnak. Ugyanakkor a Dortmundnak valamiért jobban megy idegenben, mint a Westfalenstadionban (5-2-2), van mit javítani a statisztikán. Kiváló alkalom erre a Hamburg elleni mérkőzés, hiszen náluk nem az idegenbeli győzelmekről szól ez a szezon, eddig csak két győzelem jött össze más pályákon, négy döntetlen és ugyanennyi vereség mellett. Ráadásul az előző fordulóban a Hamburg hazai pályán kapott ki a Frankfurttól (0-2).

Tavaly ősszel a Hamburg 3-2-re nyert a Dortmund ellen, de a két csapat mostani formáját nézve nem valószínű, hogy a Hamburg meglepetést okozna, már csak azért sem, mert utoljára 2007 őszén tudtak Dortmundban nyerni. A hazai csapat még nem vesztett tétmeccset az idén, tizenegy lőtt gól mellé csak kettőt kaptak, azt is a múlt héten.

Tipp: Gólok száma az első félidőben több mint 1.5 @ 2.30

Borussia Möchengladbach 3.10, döntetlen 3.40, Bayer 04 Leverkusen 2.20
A gyógyszergyári csapatnak kötelező győznie, ha tartani akarja a lépést a Dortmunddal. Ez nem lesz egyszerű a masszív középcsapat otthonában. A Möchengladbach ugyan kikapott a múlt héten Nürnbergben, de az otthoni mutatója egész korrekt (5-2-2), a Leverkusen idegenbeli mérlege pedig nem az igazi (4-2-4).

Ősszel 1-1-es döntetlent játszott a két csapat, hasonló eredménnyel a Gladbach valószínűleg most is kiegyezne, főleg, hogy utoljára 1989-ben (!) győzték le otthon bajnokin a Bayert, azóta tizennégy döntetlen mellett öt Leverkusen siker született. A döntetlenre most is van sansz, tekintve, hogy a Bayer idei három Bundesliga meccséből csak egyet tudott megnyerni, egy döntetlen és a múlt heti vereség mellett. A Möchengladbach is pont ugyanilyen mutatóval rendelkezik.

Tipp:Félidőben döntetlen @ 2.20

Bayern München 1.25, döntetlen 5.45, FC Schalke 11.00
Az előző forduló meglepetését a gelsenkircheni csapat produkálta azzal, hogy otthon kaptak ki a tökutolsó Fürth-től (1-2). A Bayern meg gond nélkül gurított egy hármast a Mainz vendégeként. Akár a forduló rangadója is lehetne ez a mérkőzés, ha a Schalke jobban szerepelne idén. A Bayernnél pedig csupán az lehet kérdés, hogy válogatott játékosaikat mennyire viselte meg a hétközi párizsi kiruccanás.

A Schalke idegenben nem szerepel valami fényesen (2-3-4), ellenben a München csak hét pontot hullajtott el otthon eddig (7-2-1). A müncheniek idén eddig összes meccsüket megnyerték, ellenfelüknek már korántsem ilyen hízelgő a statisztikája: egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség jött össze a 2013-as évben. Az őszi meccs 2-0-ás Bayern sikert hozott, a Schalke utoljára 2009 tavaszán nyert Münchenben.

Tipp: A vendég csapat nem szerez pontot @ 2.20