Szombati Bundesliga tippek


Mainz 2.05, döntetlen 3.50, Werder Bremen 3.35
Hat meccse veretlen a Mainz a Bundesligában, ami szép teljesítménynek tűnik, viszont ha hozzátesszük, hogy ebből öt meccs döntetlenre végződött, máris árnyaltabb képet kapunk. A tavaszi szezonban öt meccset játszottak otthon, ebből csak a Bayern ellen kaptak ki (0-3), a Leverkusent megverték (1-0), a többi meccs döntetlenre végződött. Az előző fordulóban 0-0-át játszottak a Hoffenheim vendégeként.

Bár az utóbbi két fordulóban ikszelt a Werder, eddig csapnivalóan szerepelnek tavasszal. A két döntetlent megelőzően zsinórban négyszer kikaptak, utoljára február elején nyertek meccset. Vendégként eddig három győzelem, három döntetlen és hét vereség a mérlegük.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 3.35

Schalke 1.62, döntetlen 3.65, Hoffenheim 5.60
A Schalke is szerepelt már jobban, az előző fordulóban elszenvedett vereség miatt az ötödik helyre csúszott vissza (Nürnbergből távoztak egy sima hármassal). Ezt megelőzően viszont négy fordulón keresztül veretlenek voltak, talán a Galatasaray BL elleni vereség miatt szakadt meg ez a sorozat. Hazai pályán 8-2-3 a gelsenkircheniek mérlege és a legutóbbi két hazai meccsüket megnyerték.

A Hoffenheim becsülettel küzd a bennmaradásért, négy pontra vannak az osztályozót jelentő 16. helytől. A Greuther Fürth elleni kiesési rangadót 3-0-ra nyerték, majd 0-0-át játszottak Mainzban. Vendégként nem szerepelnek túl jól, két győzelem egy döntetlen és kilenc vereség a mérlegük.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.25

VfB Stuttgart 4.10, döntetlen 3.55, Borussia Dortmund 1.85
Bármennyire hihetetlen, de ebben az évben a Stuttgart még nem nyert bajnokit otthon és csak egy pontot szereztek hazai pályán. A legutóbbi fordulóban három meccses nyeretlenségi szériát szakítottak meg egy frankfurti győzelemmel (1-2).

A Dortmund három meccset leszámítva az összes bajnokiját megnyerte, az előző fordulóban a Freiburgnak gurítottak egy ötöst otthon. Legutóbbi idegenbeli meccsükön a Schalkétól kikaptak 2-1-re, előtte viszont tíz meccses veretlenségi sorozatot tudhattak magukénak vendégként.

Tipp: A vendégcsapat mindkét félidőben gólt szerez @ 2.55

Bayern München 1.27, döntetlen 5.50, Hamburger SV 9.50
Szinte már fölösleges leírni, hogy a Bayern milyen parádés szezont produkál, de tisztesség kedvéért vegyük sorra. Utoljára tavaly október végén kaptak ki, azóta 17 meccsből 14-et nyertek, háromszor ikszeltek. Ennek megfelelően húsz ponttal vezetik a tabellát a Dortmund előtt. Otthon idén az összes meccsüket megnyerték, tizenöt gólt rúgtak és hármat kaptak.

A Hamburg meglehetősen rapszodikusan szerepel, az előző fordulóban otthon kaptak ki az Augsburgtól (0-1), előtte viszont Stuttgartban nyertek 1-0-ra. Vendégként nem rossz a statisztikájuk, négyszer nyertek, négy döntetlen és öt vereség mellett. Viszont a Bayern ellen 4 éve nem győztek, nem túl valószínű, hogy most törnék meg ezt a sorozatot.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 2.10