Országos egyesek és szoros összecsapások Németországban


Egy olyan szombat-vasárnap következik a német bajnokságban, ahol a mérkőzések többségén jelentős szakadék van a két résztvevő csapat között. Persze akad néhány meccs, ami viszonylag szorosnak nevezhető, de eme két szempont alapján választottunk ki 3-3 összecsapást.

Elsők az utolsók ellen

Bayern München 1.05, Döntetlen 12.00, Braunschweig 35.00

Klasszikus "az első játszik az utolsóval" összecsapást rendeznek Münchenben. Az újonc csapat a már senki sem tudja mióta veretlen bajorokkal játszik. A Braunschweig eddig két győzelmet aratott, idegenben például megverték a Wolfsburgot, de ha most akár szorossá tudnák tenni a meccset egy pillanatra eerejéig is, akkor már az is hatalmas meglepetés lenne. A teljesség igénye nélkül érdemes fogadni arra, hogy a Bayern vezet a félidőben (@ 1.28), hogy legalább két góllal nyer (@ 1.65), vagy arra, hogy Mandzukic gólt szerez. (@ 1.57)

Tipp: 3.5 Felett @ 1.75

Leverkusen 1.42, Döntetlen 4.75, Nürnberg 6.80

Ez a párosítás némileg már "szorosabb", hiszen a második legerősebb csapat játszik a második leggyengébbel. Ehhez képest a hazai győzelem oddsza nem is olyan alacsony (@ 1.42), mely nagy valószínűséggel az 5-0 arányú hétközi BL égésnek köszönhető.

Pedig a Gyógyszergyáriak hazai pályán kifejezetten hatásosak, eddig egy a Bayern München ellen elért döntetlen a legrosszabb eredményük a BayArena-ban. Ráadásul átlagban majdnem három gólt szereznek hazai környezetben, így elég egyértelműnek tűnik a kimenetel a minden idők egyik legérdekesebb szezonját produkáló Nürnberg ellen.

A vendégcsapat ugyanis még nem nyert meccset idén, viszont a nyolc döntetlen elég arra, hogy ne legyenek sereghajtók. Szóval előszeretettel alkalmazzák az "idegenben jó az X is mentalitást", de meglehetősen nagyot kellene küzdjenek, hogy most legalább az egy pont meglegyen.

Tipp: Felett 3.5 @ 2.40

Mönchengladbach 1.40, Döntetlen 4.50, Freiburg 6.90

A sorminta majdnem sikeresen tovább folytatódik, a negyedik legjobb a harmadik (még kieső) leggyengébbet fogadja, így még ez is országos egyesnek tekinthető. Ráadásul a 'Gladbach minden meccsét megnyerte otthon, olyan ellenfeleket vállra fektetve, mint a Werder Bremen vagy a Dortmund.

Viszont a Freiburg legutóbbi két meccsén győzött idegenben, ha ezt harmadjára is meg tudnák csinálni, akkor a szurkolóknak érdemesebb lesz a csapattal utazni, mert hazai pályán idén eddig az 1-1 volt a maximum.

A vendég csapat, amíg tudja tartja az eredményt, 6 mérkőzésük alkalmával is 0-0 volt a félidő állása.

Tipp: Félidő döntetlen @ 2.40

A három tipp eredő oddsza: @ 10.08

Ahol szoros mérkőzésre számíthatunk

Mainz 5.00, Döntetlen 4.10, Dortmund 1.52

A Mainz tipikusan egy olyan csapat, amely hazai közönség előtt jelentősen jobban teljesít, mint idegenben. A lehetőség adott, hogy most is bravúrt érjenek el a Dortmund ellen, mert a sárga-feketék legutóbbi két bajnoki meccsükön kikaptak, ráadásul idegenben csak a meccseik felét nyerték eddig.

Viszont mind a Mainz, mint a Dortmund gólérzékeny csapatnak számít, hazai oldalon Müller és Okazaki a gólfelelős, míg vendég részről nem kell senkinek bemutatni a Lewandowski – Aubameyang – Reus triót.

Tipp: Lewandowski gól @ 2.02

Hoffenheim 1.80, Döntetlen 3.65, Werder Bremen 4.30

A Bremen a 2003/04-es szezonban bajnoki címet nyert, majd az azt következő hét évben hatszor a dobogón végzett a Werder. Azóta viszont legjobb helyezésük a 9. volt, melyet az idei szezonban igyekeznek túlszárnyalni. A csapat jelenleg a 12. helyen áll, de egy győzelemmel a mezőny első felében találhatják magukat. Ehhez a mögöttük két ponttal álló Hoffenheim csapatát kellene idegenben legyőzni.

Ha választani kellene egy csapatot, akit tényleg le lehet gyűrni idegenben, akkor a lehető legkellemesebb ellenfél a Bundesliga Felcsútja, hiszen idén mindössze egyszer tartották otthon a három pontot. Legeredményesebb góllövőjük, Firmino idén 7 gólnál jár, de ebből pusztán 1 gólt lőtt a Rhein-Neckar-Arena gyepszőnyegén.

Tipp: Döntetlen @ 3.65

Schalke 04 1.72, Döntetlen3.80, Stuttgart 4.60

A játékhét egyik legpikánsabb összecsapása, hiszen két olyan csapatról beszélünk, melyek a közelmúltban szép eredményeket értek el. Külön izgalmas magyar szemmel nézni a gelsenkircheni csapat ténykedését, hiszen Szalai Ádám szerez a legnagyobb valószínűséggel gólt a mérkőzésen. (@ 2.50)

Bármennyire is furcsa, de a S04 meccsein a leggyakoribb eredmény a 3-3, ami ritkaság számba megy, így viszont nem csoda, hogy meccseik 78%-án jön a 2.5 felett fogadás. (@ 1.55)

Veszélyes ellenfél viszont idegenben a Stuttgart, hiszen az Ibisevic vezette támadósor idegenben eddig mindig betalált, ráadásul a Schalke ebből a szempontból engedékeny házigazdának számít.

Tipp: Gólok a vendég csapatnál 1.5 felett @ 2.85

A három tipp eredő oddsza: @ 21.01