Nehéz napok Berlinben


Hertha8.25  döntetlen4.60  Bayern München1.40
A vártnál talán könnyebben nyert a Dortmund a szerdai kupameccsen a Hertha otthonában (3-0) és bejutott a fináléba, ahol a Bayern München lesz majd az ellenfele. Most sem vár könnyű mérkőzés Dárdai csapatára, hiszen a listavezető látogat hozzájuk és hát ugye a Bayern már évek óta kiemelkedik az amúgy sem gyenge mezőnyből.

Egyébként bármennyire is szeretjük Dárdai Palit, nagyon úgy fest, hogy a Hertha kipukkadt a szezon végére. Azt azért tegyük hozzá, hogy az egész idényben várakozáson felül teljesítettek a berliniek és még úgy is a negyedik helyen állnak, hogy a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szereztek. Előbb a Mönchengladbach otthonában kaptak egy ötöst, majd otthon ikszeltek a Hannoverrel, az előző fordulóban pedig a Hoffenheim vendégeként kaptak ki 2-1-re. Most legalább egy pontot kéne szerezniük, ugyanis az ötödik helyezett ’Gladbach szorosan tapad rájuk, csak három ponttal van lemaradva.

A Bayern ellen viszont ha lehet, még nehezebb dolguk lesz, mint volt szerdán a Dortmunddal szemben. A március eleji botladozás már a múlté, a legutóbbi öt bajnoki meccsét megnyerte a bajor csapat, ráadásul összesen tizenhárom gólt lőttek és mindössze egyet kaptak ezalatt.

A két együttes őszi találkája 2-0-s bajor győzelmet hozott. Tekintve, hogy a Bayern tavasszal nem rendezett gólparádét egyszer sem idegenbeli bajnokin (csak Augsburgban, illetve Stuttgartban lőttek hármat-hármat) és a Hertha tud védekezni, ha akar, így talán ezen a mérkőzésen sem látunk majd sok találatot. Plusz ugye a bajorok jövő szerdán Madridban lépnek pályára BL-elődöntőben és valószínűleg arra a meccsre tartalékolnak már valamelyest.

Tipp: Gólok 3,5 alatt @ 1.43


Wolfsburg1.78  döntetlen3.75  Augsburg4.50
Miután kiesett a Bajnokok Ligájából a Wolfsburg, arra lehetett számítani, hogy a bajnokságban jobban pörögnek majd. Nos, nem így történt, az előző fordulóban 3-2-re kikaptak Brémában. Már több mint egy hónapja nyeretlenek a bajnokságban, a legutóbbi öt fordulóban két pontot szereztek. Érdekesség, hogy mindkét döntetlen hazai pályán született és mind a két alkalommal 1-1 lett a végeredmény.

Egy iksz most is masszívan benne van a levegőben. Az Augsburg matematikailag még kieshet, bár az osztályozós helytől valószínűleg jobban tartanak most. A lényeg, hogy égető szükségük van a pontokra és az előző két fordulót ennek szellemében hozták le (2-1-es győzelem Brémában, 1-0-s hazai siker otthon a Stuttgart ellen).

Ősszel 0-0-s döntetlent játszott a két csapat és hát nem lennénk meglepődve, ha most is hasonló mérkőzést látnánk.

Tipp: X2 @ 2.05


Schalke2.90  döntetlen3.35  Bayer Leverkusen2.45
A gelsenkircheniek egész szezonjára jellemző volt a botladozás és ez a vége felé sem változott. A legutóbbi öt bajnoki meccsükön egyszer győztek (hazai pályán a ’Gladbach ellen), egyszer ikszeltek (szintén otthon a Dortmunddal szemben), és háromszor kikaptak, ráadásul a vereségek során még gólt sem lőttek. Viszont mindhárom bukta idegenben történt, ezért most némi bizakodással várhatják a Leverkusen elleni hazait.

Ugyanakkor a vendégek jó formában vannak, zsinórban öt bajnokit is megnyertek, ráadásul kapott gól nélkül tették mindezt. Ősszel 1-1-es döntetlent játszottak a Schalkéval, most viszont simán benne van egy vendéggyőzelem a pakliban.

Tipp: Vendég @ 2.45