Négy tipp délutánra Németországból


Bayer Leverkusen 1.50, döntetlen 4.25, Hoffenheim 6.25
A Leverkusen úgy áll a harmadik helyen ötven ponttal, hogy a legutóbbi három bajnokin öt pontot szerezett. Az előző fordulóban ikszeltek Gelsenkirchenben, így négy pontos maradt az előnyük a negyedik Schalkéval szemben. Ugyanígy döntetlenre végeztek a Wolfsburg házigazdájaként, otthon utoljára Stuttgart ellen tudtak nyerni, március elején. Pályaválasztóként tavasszal csak az őket a tabellán megelőző csapatoktól kaptak ki (Bayern, illetve Dortmund).

A Hoffenheim egy huszáros hajrával még bennmaradhat az első osztályban, hiszen csak négy pontra van tőlük az osztályozós hely. Múlt héten a Wolfsburg otthonából raboltak pontot (2-2), közvetlenül előtte a Duisburgot verték hazai pályán 3-0-ra. Az Augsburg várható veresége miatt egy pont is igen jól jöhet a kékeknek.

Tipp: Döntetlen @ 4.25

Borussia Dortmund 1.47, döntetlen 4.30, Mainz 6.70
Jó formában van második helyezett Dortmund, akikre szerdán a Real Madrid vár a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így nem lenne meglepő, ha inkább arra a meccsre tartogatnák energiáikat. A Dortmund a Ruhr-vidéki rangadó márciusi elvesztése óta az össze meccsét megnyerte a Bundesligában, az előző fordulóban a Fürth otthonában nyertek 6-1-re. Hazai meccseiket február közepe óta zsinórban nyerik, legyen szó bármely sorozatról. A bajnokságban legutóbb az Augsburgot fogadták a Westfalenstadion-ban, az meccs 4-2-es dortmundi sikerrel zárult. Hazai pályán jól megy nekik a gólgyártás is, az elmúlt hat otthoni mérkőzésükön nem adták alább három gólnál.

A Mainzról már nem mondható el, hogy jó formában lenne, múlt héten a Hamburgtól kaptak ki hazai pályán. Idegenben utoljára a Hoffenheim otthonában tudtak pontot szerezni, legutóbbi vendégjátékuk alkalmával Nürnbergből kellett vesztesen távozniuk (2-1). Szalaiéknak kiesési gondokkal nem kell szembenézni, de az európai kupát érő helyek is elérhetetlen távolságban vannak számukra.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-1), a Dortmund nyeri a meccset @ 2.20

Hamburger SV 1.80, döntetlen 3.45, Fortuna Düsseldorf 4.60
Mint ahogy az előbb már szó volt róla, nyert a Hamburg múlt héten a Mainz vendégeként így meg is előzték őket, a tabellán 41 ponttal a harmadikok. Rájuk is fért ez a győzelem, mert ezt megelőzően három meccsen kaptak ki zsinórban. Ezekből főleg a Bayern otthonában elszenvedett 9-2-es vereség volt igen kínos. Legutóbbi két hazai meccsük sem végződött túl fényesen, a Freiburg és az Augsburg is 1-0-nyert Hamburgban.

A Düsseldorf talán nem fog ennyi kellemetlenséget okozni, ugyanis február vége óta nyeretlenek. Múlt héten otthon ikszeltek a Werder Bremen ellen (2-2), előtte 3-0-ra kaptak ki a Hoffenheim vendégeként. Tavaszi idegenbeli teljesítményük katasztrofális, csak Wolfsburgban tudtak egy pontot szerezni, a többi meccsen kikaptak.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.85

Hannover 5.75, döntetlen 3.80, Bayern München 1.60
Freiburgban kapott ki a Hannover egy hete (3-1), az ezt megelőző fordulóban pedig 0-0-át játszottak a Stuttgart vendéglátójaként. Az Augsburg idegenbeli legyőzését leszámítva rég nem nyert a Hanza-városi csapat. Utóbbi két hazai meccsükön egyaránt gólképtelenek voltak.

A Bayern idén külön kategóriát képvisel a Bundesligában. A bajnoki cím már a zsebben, kedden viszont a Barcelonát fogadják majd az Allianz Arénában ezért aztán valószínűleg nem fognak őrült módjára hajtani Hannoverben. Ettől függetlenül nagyon jó idegenben (is) a Bayern, ebben a naptári évben mind a hat bajnokijukat megnyerték vendégként, és összesen csak egy gólt kaptak, mellé tizenötöt lőttek. Valószínűleg ezt a meccset félgőzzel is behúzzák majd.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.15