Nagy a tolongás az EL helyekért


Bayern München1.10  döntetlen10.00  Hannover25.00
Az első és az utolsó csatáját rendezik az Allianz Arénában. A Bayern München az Ingolstadt otthonában lett bajnok a múlt héten – egészen pontosan ott biztosították be a bajnoki címüket – és vélhetően saját közönségük előtt szeretnék méltóképp befejezni a szezont.

Ehhez remek partner lehet a vendég Hannover, amely már fordulókkal ezelőtt kiesett és idegenben mindössze öt pontot szerzett tavasszal. Ráadásul legutóbbi kilenc meccsét rendre elveszítette a Bayern Münchennel szemben (többnyire nagyarányú vereségekről van szó). Bár a bajorok mostanában nem gáláznak, de egy hendikepes fogadást talán most megéri megkockáztatni.

Tipp: Háromesélyes fogadás hendikeppel – 2. Félidő (0-1), Hazai @ 1.71


Hoffenheim3.10  döntetlen3.80  Schalke2.15
Úgy alakultak a dolgok, hogy az utolsó fordulóra három csapat is 49 ponttal áll. Ez a három együttes a Schalke, a Mainz és a Hertha. A tét pedig nem kisebb, mint az Európa Liga indulást érő ötödik-hatodik hely egyike. A Schalke akkor mehet biztosra, ha begyűjti a három pontot és erre a hullámzó formája ellenére is bőven van sansz.

A Hoffenheim ugyanis képes volt arra a „bravúrra” a múlt héten, hogy kikapjon a biztos kieső Hannover vendégeként 1-0-ra. Egyébként nagy szerencséjük van, mert akármi történik a Bréma-Frankfurt meccsen, ők már nem kerülhetnek az osztályozót érő 16. helyre (a kiesőhelyek pedig már elkeltek).

Tipp: Félidőben vendég @ 2.70


Mainz2.05  döntetlen3.45  Hertha3.60
A négy fordulón át nyeretlen Mainz Stuttgartban győzött 3-1-re a múlt héten, így aztán versenyben van még az EL indulásért. Tavasszal csupán egy meccset veszítettek el otthon (a Köln tudott náluk nyerni 3-2-re), mérlegük 4-2-1. Ősszel 2-0-ra kikaptak Berlinben, de hát akkor még teljesen más szelek fújtak.

Akkoriban szárnyalt a Hertha, de márciusban megtört a Dárdai-csapat lendülete. Az előző fordulóban zsinórban a negyedik vereségüket könyvelhették el, otthon kaptak ki a Darmstadttól 2-1-re. A rossz sorozat ellenére Dárdai bizakodóan nyilatkozott a soron következő mérkőzéssel kapcsolatban. Elmondta, hogy a héten jól sikerültek az edzések és a játékosokban megvan az akarat.


Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.63