Nagy feladat előtt áll a Hertha


Bayern München1.15  döntetlen8.00  Hertha24.00
Három forduló után száz százalékos a Bayern München és ebben semmi meglepő nincsen, a közelmúlt szezonjai során már hozzászokhattunk, hogy a bajorok toronymagasan kiemelkednek az amúgy igen erős Bundesliga mezőnyből. Szombaton az Ingolstadt járt náluk és ugyan már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést, végül a Bayern 3-1-re nyert.

Ha jó napot fog ki a Bayern München, akkor nincs olyan csapat, amely meg tudná verni őket – ezt Dárdai Pál mondta – főleg otthon. Utoljára idén március elején csúszott be egy vereség hazai pályán, akkor a Mainz tudott náluk győzni. Azóta viszont egy iksztől eltekintve az összes létező tétmeccsüket megnyerték otthon és még döbbenetesebb statisztika, hogy ez idő alatt csupán hat gólt kaptak összesen hazai környezetben és 37-et rúgtak. Az aktuális szezonban egyedül az Ingolstadt tudta bevenni a müncheniek kapuját.

Amióta Dárdai a Hertha kispadján ül, háromszor meccselt a Bayern Münchennel és pontot még nem szerzett ellenük. Most száz százalékos teljesítménnyel érkeznek az Allianz Arénába, előzőleg a Freiburgot (2-1), az előbb emlegetett Ingolstadtot (0-2), illetve vasárnap a Schalkét verték meg (2-0). A berlini együttest továbbra is a kiváló csapategység viszi előre, ennek szép példája, hogy vasárnap ugyan súlyosan megsérült a gárda egyik kulcsfigurája, a cseh Darida, viszont a helyére beálló Stockernek alig húsz percre volt szüksége ahhoz, hogy gólt szerezzen.

Valószínűleg – ahogy eddig is – szigorú védekezést láthatunk majd a Herthától és hát igencsak meglepő volna, ha a Bayern átgázolna rajtuk a hazai pálya előnyének ellenére.

Tipp: Gólok száma a hazai csapatnál 2,5 alatt @ 1.93


Bayer Leverkusen1.46  döntetlen4.60  Augsburg7.00
Mindkét együttes botladozik eddig, a Leverkusen és az Augsburg is csak három pontot gyűjtött. A Bayer hazai pályán verte a Hamburgot még második fordulóban, de múlt hétvégén kikapott Frankfurtban 2-1-re. Eközben az Augsburg szintén a második körben tudott győzni: Brémában nyertek 2-1-re, majd vasárnap a Mainz házigazdájaként szenvedtek 3-1-es vereséget.

Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi három egymás elleni meccse döntetlent hozott, ezt megelőzően viszont rendre a Bayer Leverkusen fölényéről szólt ez a párharc. Talán ezért is van ilyen sovány odds a hazai győzelemre.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.84


RB Leipzig2.25  döntetlen3.50  Mönchengladbach3.15
Nehezen lehetne azt állítani, hogy az újonc Lipcse megilletődve kezdte volna a szezont, ugyanis eddig még veretlenek. Ugyan az első fordulóban még csak egy ikszre futotta tőlük a Hoffenheim vendégeként, de aztán nem kis meglepetésre 1-0-ra verték a Dortmundot, majd az előző fordulóban Hamburgban szórtak egy laza négyest, amire még válasz sem érkezett a hazaiak részéről.

Zsinórban két elveszített tétmeccs után (a Freiburg elleni bajnoki, illetve a Manchester City vendégeként lejátszott BL meccs) tudott újra nyerni szombaton a ’Gladbach. Frusztrációjukat az utolsó helyen nulla ponttal kullogó Brémán töltötték ki és 4-1-re verték őket, ezzel is előrehozva az edzőváltást a Werdernél.

Tipp: Gólok 3,5 felett @ 2.38