Münchenben a Hertha


Bayern München1.08  döntetlen11.00  Hertha Berlin33.00
A bajorok kedden félgőzzel is lazán vertek egy négyest hazai pályán az Olimpiakosznak a Bajnokok Ligájában. Ebben a szezonban egyedül az Arsenal találta meg a Bayern játékának ellenszerét, illetve hát részben a Frankfurt, hiszen a Bundesliga 11. fordulójában otthon 0-0-s döntetlent értek el ellenük. Ez a bravúr, azaz a pontszerzés a müncheniek kárára rajtuk kívül még egy csapatnak sem sikerült a német bajnokság aktuális szezonjában.

Ráadásul otthon irgalmatlanul jó mérleggel rendelkezik a Bayern München, ebben a szezonban az összes tétmeccsét megnyerte. Még durvább a helyzet, ha közelebbről szemügyre vesszük ezeket a mérkőzéseket: eddig mindössze három csapat talált be náluk, sorrendben az Augsburg, a Wolfsburg és a Dortmund tudott egy-egy gólt szerezni az Allianz Arénában, az összes többi mérkőzést nullára hozta a Bayern és a legutóbbi négy alkalommal négy lőtt gól alatt meg sem álltak meccsenként.

Így hát finoman szólva sem lesz egyszerű dolga a Herthának, még úgy sem, hogy a keddi BL meccsen üveglábú Robben megsérült és emiatt aligha lép majd pályára szombat délután. Mindenesetre a berlini klubnál – köszönhetően a remek eredményeknek – igen jó hangulat van és Dárdairól tudjuk azt, hogy mennyire képes föltüzelni játékosait.

Egyébként a Hertha zsinórban két bajnoki meccset is megnyert, előbb Hannoverben (1-3), majd otthon a Hoffenheim ellen (1-0). Az előző szezonban kétszer is borzasztó szoros meccsen maradtak alul a fővárosiak a bajorokkal szemben, mindkét alkalommal 1-0-ra nyert Bayern. Most, ha vendéggyőzelmet nem is látunk majd, de egy hasonlóan szoros meccset azért nagy eséllyel igen.

Tipp: Gólok 3,5 alatt @ 1.89


Dortmund1.25  döntetlen6.25  Stuttgart11.00
A második helyezett Dortmund már most nyolc pontnyi távolságra van a listavezető Bayern Münchentől – ez a szombati Bayern-Hertha meccs után még nőhet is. A harmadik helyezett Wolfsburg pedig ha nem is szorosan, de tapad rájuk.

Az előző fordulóban nem kis meglepetésre viszonylag simán kikapott Hamburgban a Dortmund 3-1-re, majd aztán a csütörtöki EL meccset is elbukták a Krasnodar vendégeként (1-0). Otthon viszont még nem hibázott ebben a szezonban a Dortmund – egyedül a Darmstadt elleni 2-2-es döntetlen csúfítja az amúgy hibátlan statisztikájukat. A zsinórban elveszített két idegenbeli tétmeccsük ellenére alighanem behúzzák majd a Stuttgart elleni bajnokit.

A kiesés ellen küzdő Stuttgart teljesen simán elveszítette a legutóbbi két Bundesliga meccsét. Előbb a Bayern vendégeként kaptak egy laza négyest, majd az előző fordulóban, hazai pályán az Augsburg tömte ki őket ugyanilyen arányban.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Hazai/Hazai @ 1.73


Leverkusen1.70  döntetlen3.65  Schalke5.25
Mindkét együttes húsz pontot szerzett eddig, plusz mindkét csapat 17 gólt rúgott összesen, ami egyébként nem túl sok 13 forduló alatt. A Leverkusennek egy fokkal jobb a gólaránya, mert kettővel kevesebbet kapott.

A hazaiak egy meglehetősen hosszú nyeretlenségi szériát szakítottak meg azzal, hogy 3-1-re győztek Frankfurtban az előző hétvégén. Viszont a keddi BL meccsükön csak egy 1-1-es döntetlenre futotta az erejükből a BATE otthonában.

A Schalke is hosszú idő után tudott először nyerni: nagy nehezen behúzták az APOEL elleni Európa Liga meccsüket (1-0). A Bundesligában régóta botladoznak, ami a remek rajtjuk tükrében felettébb furcsa. Ennél már csak az lenne furcsább, ha pont a Leverkusen vendégeként állnának talpra.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.59

Eredő odds: 5.20