Mennyit termel hétvégén a müncheni gólgyár?


Hamburg2.35  döntetlen3.25  Hertha3.05
Újabb, a kiesés szempontjából rendkívül fontos találkozó előtt áll a két csapat. A Hamburg 25 ponttal a 15. helyen áll, a Hertha pedig csupán eggyel előzi meg őket. Mögöttük az osztályozós helyen ott liheg 23 ponttal a Paderborn, úgyhogy a kiesés szempontjából nagyon nem mindegy milyen végeredmény születik ezen a mérkőzésen.

A Hamburg megállíthatatlanul robog lefelé a lejtőn, amióta nyolcat kapott Münchenben. Persze nem biztos, hogy van összefüggés a rossz szereplés és 8-0-s vereség között, de az kétségtelen, hogy azóta nyeretlenek Stieberék, pedig már négy forduló lement. Még aggasztóbb tény, hogy a Hamburg legutóbbi két bajnokiján gólképtelen maradt.

Nehéz a Hertha sorsolása, sorozatban jönnek a ki-ki meccsek, ráadásul a szezon végén egymás után játszanak majd igen erős csapatokkal (Bayern, Dortmund, Mönchengladbach), szóval még most kellene minél több pontot gyűjtenie Dárdai csapatának.

A berliniek múlt héten bravúros ikszet értek el a Schalke ellen (2-2), az elmúlt három fordulóban öt pontot szereztek.

Tipp: X2 @ 1.57


Hannover5.40  döntetlen3.85  Borussia Dortmund1.62
Hannoverben sem könnyű mostanában az élet: ebben a naptári évben nem akadt olyan tétmeccs, amit megnyert volna az egykor Huszti Szabolcsot is foglalkoztató gárda. A Herthánál csak egy ponttal gyűjtöttek többet; az előző fordulóban pedig a ’Gladbach vendégeként kaptak ki 2-0-ra.

Hazai mérlegük 2015-ben 0-2-2, az egyetlen pozitívum talán az, hogy mindegyik mérkőzésen rúgtak eddig gólt. Ez kétszer volt elég egy 1-1-es döntetlenhez.

A Dortmund ellenben már három tétmeccs óta képtelen a kapuba találni, ebből a legutóbbi kettő hazai mérkőzés volt. Múlt hétvégén a Kölnnel nem tudott mit kezdeni Klopp legénysége (0-0), majd szerdán a Juventus intézte el őket viszonylag simán (0-3). Idegenben is kétszer játszott már gólnélküli döntetlent a BVB.

Ez persze nem jelenti azt, hogy most is 0-0 lesz a végeredmény, az is lehet, hogy végre kiszakad a gólzsák, hiszen a dortmundi támadószekció igen jó.

Tipp: Mindkét csapat gól @ 1.85


Bayern München1.15  döntetlen7.75  Borussia Mönchengladbach16.00
Ezer százalékon pörög a Bayern München és nem úgy tűnik, mintha egy cseppet is lankadnának a bajorok. Az előző fordulóban egy laza négyest lőttek Brémában, előtte pedig a BL-ben intézték el a Shakhtar Donyecket egy hetessel. Hazai pályán mindössze két gólt kapott idén a München, miközben huszonkettőt lőtt.

A harmadik helyen álló Borussia Mönchengladbach igen szívós, jól szervezett csapat benyomását kelti, éppen ezért lehet, hogy vasárnap nem lesz Münchenben gólfesztivál. Vagy legalábbis nem gurítanak nyolcat Müllerék.

Az egygólos hendikepre nincs túl magas szorzó, míg a kétgólos már meglehetősen kockázatosnak tűnik, még így, hazai pályán is. Érdemesebb lehet a gólok számában vagy valamilyen más, statisztikai jellegű fogadásban gondolkodni.

Tipp: Gólok 2,75 felett @ 1.54

Eredő odds: 4.47