Meglesz Dárdai harmadik győzelme?


Stuttgart2.05  döntetlen3.35  Hertha Berlin3.65
Egyre kilátástalanabb helyzetben van a Stuttgart, ahol egyébként az előző szezonban is akadtak problémák bőséggel. Idén úgy fest, hogy a kiesést már jobb lesz tényként kezelni, ugyanis a hazai csapat 19 ponttal áll az utolsó helyen és a sorozatos rossz szereplésnek köszönhetően egyre csak növekszik hátránya az amúgy igen sűrű alsóházi mezőnnyel szemben.

Német sajtóhírek szerint a klub vezetősége edzőváltással próbálja megoldani a helyzetet. A Bild és a Focus szerint függetlenül a meccs végeredményétől Huub Stevens veheti a kalapját, helyére Alexander Zorniger érkezik (aki eddig Lipcsében dolgozott). Ilyen körülmények között szinte lehetetlen motiválni egy csapatot és akkor a Stuttgart idei mérlege még szóba sem került (0-2-4).

A vendégek is kiesés elől menekülnek, de jobb helyzetben vannak. Egyrészt még időben jött az edzőváltás, másrészt múlt heti győzelmükkel elmozdultak a kiesőhelyről, amitől így is csak két pontra vannak.

Dárdaival eddig kétszer kikapott és kétszer nyert a Hertha, a magyar válogatott szövetségi kapitányának Scheiber, Niemeyer és Skjelbred pótlását kell megoldania valahogy.

Tipp: X2 @ 1.75


Hamburg6.00  döntetlen4.00  Dortmund1.55
A hazai csapat nincs túl rózsás helyzetben, 24 ponttal a 15. helyen áll és ugyan Stieber Zoltán zsinórban két meccsen is betalált, az előző két fordulóban összesen egy pontot szerzett a Hamburg. Pedig nem indult annyira rosszul az év a HSV szempontjából, de aztán beleszaladtak egy müncheni nyolcasba és úgy tűnik, hogy ez elég mély nyomokat hagyott.

A Dortmund viszont összeszedte magát, legalábbis az Augsburg elleni hazai verség óta négy bajnokit és egy kupameccset nyert meg a Klopp-csapat. Nagy eséllyel ezt a mérkőzést is behúzzák majd. Egyébként legutóbbi két tétmeccsén (a Schalke elleni bajnokin és a Drezda elleni kupameccsen) nem kapott gólt a Dortmund, szóval lehet, hogy mégsem annyira sebezhető már a védelmük.

Egyébként a hétközi kupameccsen Reus térde megsérült, de a hírek szerint annyira nem súlyos. Ettől függetlenül nagy eséllyel kihagyja majd a szombati összecsapást a dortmundi klasszis. 

Tipp: Stieber gól @ 6.75


Hannover14.50  döntetlen6.25  Bayern München1.20
Még nyeretlen ebben a naptári évben a Hannover, mérlegük 0-3-3. Érdekesség, hogy mindhárom döntetlenjük 1-1, illetve a három vereségből kettő 2-1-es végeredmény.

Nem lenne meglepő, ha most több gólt kapnának és ennek két oka is van: a Bayern München mostanában ezer százalékon pörög, legutóbbi három bajnokiját fölényesen, 18-1-es gólkülönbséggel nyerte meg plusz a Hannover ellen a két legutóbbi meccset egyaránt 4-0-ra hozta a bajor csapat.  

Tipp: Hendikep (1-0) Bayern Müncehn @ 1.64

Eredő odds: 19.37