Meglepetésre számítva


Bayer Leverkusen1.60  döntetlen4.00  Stuttgart5.65
Elképesztő BL meccset játszott kedden a Leverkusen. Az AS Romát fogadták és a fordulatos találkozó 4-4-es döntetlennel ért véget. Ez volt zsinórban a Bayer harmadik döntetlenje tétmeccsen, ezt megelőzően a Hamburggal (0-0) és az Augsburggal (1-1) ikszelt a bajnokságban.

A Stuttgart nyilván könnyebb ellenfél a Románál, már csak azért is, mert ez a párosítás az elmúlt években rendre hazai győzelmet hozott. Na meg leginkább azért, mert – ahogy azt már jó ideje megszokhattuk – a Stuttgart csak vergődik a Budnesligában. Ez a szezon sem jelent kivételt, az elmúlt kilenc fordulóban mindössze hét pontot szereztek, mérlegük 2-1-6. Az első osztályú csapatok közül ők kapták a legtöbb gólt, szám szerint tizenkilencet.

Ráadásul ebben a szezonban alig akadt olyan mérkőzés, ahol hazai pályán a Leverkusen ne szerzett volna legalább egy gólt.

Tipp: Gólok száma a hazai csapatnál 2,5 felett @ 2.55


Bayern München1.11  döntetlen9.00  Köln26.00
Kedden az Arsenal bemutatta, hogyan is kell eredményesen futballozni a Bayern München ellen. Igaz, Wengeréknek némi szerencséje is volt, főleg az első gólnál, de az Ágyúsok érdemeit nem érdemes emiatt elbagatellizálni.

Kicsit cinikusan mondhatnánk, hogy a Kölnnek csak le kell másolnia azt a taktikát, amivel az Arsenal pályára lépett – teljes csapattal védekezni, majd villámgyors támadókkal kontrázni – de hát ehhez olyan játékosok is kellenének, akikkel ezt végre lehet hajtani kilencven percen keresztül.

Noha az oddsok könnyed hazai győzelmet ígérnek, ha valamikor, akkor most elkapható a Bayern München. Sok a sérült, nem lehet rendesen rotálni a játékosokat és olyan nincs, hogy a keddi kilencven pereces őrület nem maradt benne egy kicsit sem a bajorok lábában.

Egyébként a Bayern München toronymagasan vezeti már most a német bajnokságot, a Köln pedig kilenc kör után tizennégy pontot szerzett és az előző fordulóban hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Hannovertől. Idegenben eddig négy meccset játszottak: győztek Stuttgartban és Gelsenkirchenben, illetve kikaptak Frankfurtban és Berlinben. Az X2-re olyan jó odds van, hogy megéri kockáztatni.

Tipp: X2 @ 6.75


Dortmund1.22  döntetlen6.50  Augsburg13.00
Az előző hétvégén már azt hittük, hogy Pierre-Emerick Aubameyang elhagyta a góllövő cipőjét – a Mainz elleni bajnokin „csak” két gólpasszt adott. Aztán csütörtökön meggyőződhettünk arról, hogy nincs semmi gond, a gaboni csatár ugyanis mesterhármast szerzett az azerbajdzsáni Qabala elleni EL meccsen. Nem lehet kizárni hát, hogy az utolsó helyezett Augsburg ellen újra betalál a dortmundi támadó.

Az Augsburg is pályára lépett a csütörtöki EL fordulóban és nem kis meglepetésre elhozta a három pontot az AZ Alkmaar otthonából a hazai bajnokságban erősen bukdácsoló csapat. Bundesliga mérlegük erős aggodalomra adhat okot a klub háza táján (1-2-6), az előző fordulóban az újonc Darmstadt verte őket 2-0-ra hazai pályán.

Tipp: Aubameyang gól @ 1.69

Eredő odds: 29.09