Már csak a bennmaradásért van nagy verseny


Augsburg 1.40, döntetlen 4.25, Greuther Fürth 8.00
Az Augsburg sorsa gyakorlatilag a saját kezében van. Ha legyőzik a fix a kieső Greuther Fürth-öt, akkor akár még az osztályozós helyről is elléphetnek, feltéve ha a Düsseldorf nem nyer Hannoverben. Vereség esetén viszont a 17. Hoffenheim megelőzheti őket, ha a csapat nyer Dortmundban (amire azért kicsi az esély). Hazai pályán egész tűrhetően muzsikál az Augsburg, legutóbbi két meccsüket úgy nyerték meg pályaválasztóként, hogy még gólt sem kaptak. (A Stuttgartot 3-0-ra, míg a Frankfurtot 2-0-ra verték meg.) Tavaszi mérlegük otthon 3-2-2.

A Greuther Fürth-nél már minden mindegy, igazából már rég a másodosztályra készülhetnek nagy erőkkel. Múlt héten otthon kaptak ki a Freiburgtól, viszont legutóbbi két idegenbeli meccsük alkalmával három pontot hoztak el Stuttgartból és Nürnbergből.

Tipp: A hazai csapat mindkét félidőben gólt szerez @ 2.10

Dortmund 1.40, döntetlen 5.40, Hoffenheim 5.75
A tavalyi bajnoki cím után idén második lett a Dortmund, de a jövő heti BL döntőben revansot vehetnek a Münchenen. Előtte azonban a kiesés elől menekülő Hoffenheimmel kell játszaniuk és nem túl esélyes, hogy tekintettel lesznek ellenfelük nyomorára. Az utolsó bajnoki fordulóban valószínűleg mindent megtesznek majd azért, hogy kiszolgálják saját közönségüket. Hazai pályán egyébként is jó tavaszt produkáltak, csak a Hamburgtól kaptak ki, hat meccset megnyertek, legutóbbi hazai fellépésük alkalmával pedig ikszeltek a Bayernel.

Mint arról már föntebb volt szó, a Hoffenheim még akár bent is maradhat az első osztályban, de nagy összeget nem tennék föl erre. Valószínűleg küzdenek majd rendesen, de a Dortmund gólerős játéka ellen aligha lesz majd ellenszerük, főleg úgy, hogy igazából nekik kell(ene) majd kezdeményezni. Egész szezonban pocsék idegenbeli szereplést produkáltak, csak a Stuttgart és a Fürth otthonában tudtak nyerni a három iksz és a 11 vereség mellett.

Tipp: Hendikeppes fogadás (0-1), a Dortmund nyeri a meccset @ 2.04

Mönchengladbach 5.45, döntetlen 4.10, Bayern München 1.57
Kisebb csoda kéne ahhoz, hogy a nyolcadik helyen álló ’Gladbach elcsípje hatodik helyet, ami EL selejtezőt ér. Mindenestre az előző fordulóban 4-2-re nyertek Mainzban, viszont előtte a Schalke győzött náluk 1-0-ra. Ez volt egyébként az egyetlen otthoni bajnokijuk tavasszal, amit elveszítettek. Vonatkozó mérlegük 4-3-1, viszont meccsenként egy gólnál többet február óta nem lőttek, ha ők voltak a pályaválasztók.

A bajnok Bayern az Augsburgnak gurított egy hármast a múlt héten otthon és idegenben még nem találtak legyőzőre az egész szezonban. Mérlegük félelmetes, 14-2-0.

Tipp: A vendégcsapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 3.20

Hannover 2.62, döntetlen 3.45, Düsseldorf 2.55
Hannoverben valószínűleg már rég beletörődtek, hogy idén semmi nem jön össze. Mondjuk legalább a kiesés veszélye nem fenyegette őket egy percig sem. Múlt héten a Bayer Leverkusen vendégeként kaptak ki 3-1-re, előtte a Mainz ellen játszottak 2-2-őt otthon.

A Düsseldorf csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az Augsburgot, (mindkét csapat harminc pontos), így akár még az is előfordulhat, hogy kiesnek. Utoljára február közepén tudtak bajnokit nyerni, azóta nyolcszor kikaptak és háromszor játszottak döntetlent. Tavasszal idegenben mindössze egy pontot tudtak szerezni, azt Wolfsburgból hozták el.

Tipp: Döntetlen @ 3.45