Lewandowski újra kivégezheti a Wolfsburgot


Köln5.25  döntetlen4.25  Dortmund1.60
Jól jellemzi a Dortmund tartását, hogy a szerdai Bajnokok Ligája meccsén 2-0-s hátrányból tudott visszajönni a Real Madrid otthonában. Ez bármelyik csapattól nagy tett, úgyhogy jár az elismerés Thomas Tuchel fiatal együttesének. Most ugyanabban a helyzetben vannak, mint a szezon során oly’ sokszor: folytatni kéne a jó eredmények sorozatát.

Mondjuk a Köln ellen erre minden esélyük megvan, ugyanis a hazai csapatnál erős kezdés után formahanyatlásnak lehettünk szemtanúi a legutóbbi fordulókban. Ez leginkább a folyamatos sérüléseknek tudható be, nem számolhatnak olyan kulcsjátékosokkal, mint Timo Horn, Matthias Lehmann, Marcel Risse és Leanardo Bittencourt.

A Dortmundnál is sok a sérült, de valahogy ezt jobban tudják kezelni, mint aktuális ellenfelük. Valószínűleg most sem lesz emiatt nagy gond és behúzzák ezt a meccset.

Tipp: Vendég 1.60


Bayern München1.16  döntetlen7.50  Wolfsburg19.00
Az előző szezonban Robert Lewandowski kilenc perc alatt ötöt rámolt a Wolfsburg ellen és most is kiváló formában van a lengyel csatár. Hogy ne menjünk messzire, kedden az ő szabadrúgásgóljával nyert a Bayern az Atlético Madrid vendégeként a Bajnokok Ligájában, de a Bundesliga előző fordulójában is kettőt vállalt a Mainz elleni győzelem során (1-3).

Ha már szóba került az előző szezon, jusson eszünkbe az is, hogy akkor a Wolfsburg is a Bajnokok Ligájában vitézkedett. Még a Real Madridot is megverték, de ez már nagyon távoli emléknek tűnik. A jelen ennél sokkal kiábrándítóbb, a Wolfsburg ugyanis a kiesés ellen küzd. A Bayern ellen valószínűleg fölszívják magukat, de nem lenne meglepő, ha Lewandowski megint kivégezné őket.

Tipp: Első gól – Lewandowski 3.25


Hertha1.75  döntetlen3.75  Werder Bremen4.80
Roppant fontos győzelmet aratott az előző fordulóban a Bréma: a szintén bennmaradásért küzdő Ingolstadt házigazdájaként nyertek 2-1-re. A Hertha otthonában viszont nehéz dolguk lesz, ugyanis Dárdai együttese eddig az összes hazai meccsét megnyerte a szezonban – az öt európai topligában csak a Juventus büszkélkedhet ilyen sorozattal.

Múlt héten Wolfsburgban nyert 3-2-ra a Hertha és ennek köszönhetően a berliniek a harmadik helyről várhatják a 14. fordulót. A Bréma ellen már öt mérkőzés óta nyeretlenek, de egyáltalán nem volna meglepő, ha most megtörne ez a sorozat. Már csak azért is, mert a Hertha még soha nem állt ilyen jól a bajnokság ezen szakaszában a tabellán.

Tipp: Hazai 1.75