A kupameccsek után folytatódik a bajnoki pontvadászat


Mainz2.12  döntetlen3.25  Augsburg3.65
Két hazai döntetlennel kezdte a 2017-es esztendőt a Mainz (előbb a Kölnnel játszottak 0-0-t, majd a Dortmunddal 1-1-et), de az előző fordulóban csúnya vereségbe szaladtak bele a Hoffenheim vendégeként. Ez volt ugye az a meccs, ahol Szalai kettőt vágott a végén, bár a magyar szurkolóknak ez aligha újdonság.

Pénteken újra hazai környezetben lép pályára a Mainz és megpróbálhatják feledtetni a botlást. Ám ehhez sokkal agresszívabban, határozottabban kell futballozniuk, mint a múlt héten, mert az Augsburg egészen biztosan nem feltartott kézzel érkezik majd. Ráadásul igazi hatpontos meccsről van szó, hiszen tízedik helyezett vendégeknek csak két pont előnyük van a házigazdákkal szemben.

További közös vonás a két gárda között, hogy az Augsburg is kikapott a Hoffenheimtől nem olyan régen: január végén 2-0-ra nyertek náluk Szalaiék. Azóta viszont zsinórban két meccset megnyert az Augsburg, igaz, a Wolfsburgot és a Werder Brement mostanában kis túlzással csak az a csapat nem veri meg, amelyik nem akarja. Ilyenformán korántsem biztos, hogy az Augsburg ponttal távozik Mainzból, de azért legalább egy lőtt gól benne van a vendégek játékában.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.82


Ingolstadt10.00  döntetlen4.90  Bayern München1.34
Egyre inkább a kiesés felé sodródik az Ingolstadt, amely egy Hamburg elleni győztes bajnokit (hazai pályán 3-1) követően kikapott a Herthától 1-0-ra az előző fordulóban. Eddig összesen 15 pontot tudott összekaparni az Ingolstadt, érdekesség, hogy ebből csak nyolcat szereztek otthon, úgyhogy náluk nehezen tudnánk a hazai pálya előnyéről beszélni. Főleg akkor nem, ha épp a listavezető Bayern Münchent látják vendégül.

A bajorok még úgy is toronymagas esélyesei ennek az összecsapásnak, hogy mostanában eléggé nyögvenyelősek a meccseik. Múlt szombaton 1-1-es döntetlent játszottak otthon a Schalkéval, majd a kedd esti kupameccset is minimális előnnyel hozták a Wolfsburg ellen (1-0). Hol vannak már azok az idők, amikor biztos kézzel húzhattuk be az adott mérkőzést 1-2 gólos hendikeppel a Bayern javára?

Ennek ellenére nem túl valószínű, hogy az Ingolstadt akár csak egy pontot is otthon tart majd szombaton. A Bayern még mindig roppant erős, hiszen olyan labdarúgók futballoznak ott, mint Lewandowski vagy Robben, akinek bármikor elsülhet a lába. Ha már lábak: a keddi kupameccs biztos nem múlt el nyomtalanul, ezt sem árt figyelembe venni a mérkőzés előtt.

Tipp: Első gól – Lewnadowski 3.50


Schalke1.87  döntetlen3.45  Hertha4.40
Nem ütközött nagy ellenállásba a Schalke a hétközi kupameccsen és magabiztosan, 4-1-es győzelemmel jutott tovább a másodosztályú Sandhausen vendégeként. A bajnokságban viszont nem mennek olyan fényesen a dolgaik, 22 ponttal a 12. helyről várhatják a hétvégi összecsapást.

A Herthának meg majdnem összejött a bravúr: Dortmundban még a vezetést is megszerezték a szerda esti kupacsörtén, majd 1-1-es döntetlent, illetve a hosszabbítást követően végül tizenegyespárbajban maradtak alul a sárga-feketékkel szemben. Sok idejük nem maradt a pihenésre és a szombati bajnokijuk sem ígérkezik könnyűnek.

Ugyanis Gelsenkirchenbe nem nyerni jár a Hertha, utoljára 2005-ben fordult elő, hogy egyáltalán pontot szereztek ott. Persze minden rossz sorozat megszakad egyszer, de akármennyire is szimpatizálunk Dárdaival, nehéz elképzelni azt, hogy a Hertha győztesen jöjjön ki a szombati párharcból. Az viszont elég valószínű, hogy egy küzdelmes meccset látunk majd.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.68