Közel a vége


Bayer Leverkusen1.45  döntetlen4.30  Hoffenheim7.25
Két fordulóval a vége előtt a negyedik helyen áll a Leverkusen és mivel a múlt héten simán kikaptak 3-0-ra a harmadik helyezett Mönchengladbach otthonában, így már lecsúsztak a dobogóról, bár matematikailag még van esélyük elcsípni azt. Persze ehhez most nyerniük kell (értelemszerűen a ’Gladbachnak meg veszíteni).

Hazai pályán zsinórban öt bajnokit nyert meg a Leverkusen úgy, hogy még gólt sem kapott – közte a Bayern München elleni 2-0-s siker. Plusz, ha mindez még nem volna elég, ebből az ötből hármat 4-0-ra nyert meg a gyógyszergyári alakulat.

A kilencedik helyen álló Hoffenheim már régóta biztosította a bennmaradást és előre ugyan elvileg még léphetnek, csak minek ugye. Mindez a közelmúltbeli eredményeiken is nagyszerűen tükröződik: a legutóbbi öt fordulóban háromszor kikaptak egy döntetlen és egy győzelem mellett. Idegenben amúgy sem volt túl sikeres a gárda ebben a szezonban, nem valószínű, hogy akár egy pontot is szereznének. A gól viszont többnyire benne van a Hoffenheim játékában.

Tipp: Félidőben 1 @ 1.89


Freiburg6.25  döntetlen4.25  Bayern München1.50
Érdekes találkozó lesz ez: a Freiburgnak égető szüksége van a pontokra, hiszen még simán a másodosztályban találhatja magát, míg a Bayern a bajnoki címmel a zsebben és egy Barcelona elleni BL meccsel a lábakban utazik el a mérkőzésre.

Az, hogy a hazaiak a bennmaradásért küzdenek, nem igazán tükröződik az eredményeiken. A legutóbbi öt fordulóban háromszor ikszeltek és kétszer kikaptak, múlt héten Hamburgból távoztak döntetlennel.

Viszont a Bayern eléggé leeresztett, mióta biztossá vált a bajnoki címe. A Dortmund elleni kupakudarccal együtt négy tétmeccset vesztettek zsinórban Müllerék, ennek a rossz sorozatnak a Barcelona 3-2-es legyőzése vetett véget (ami viszont így is kiesét jelentett a BL-ből).

Múlt héten az Augsburg 1-0-re nyert az Allianz Arénában, szóval egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Freiburg legalább egy pontot otthon tudna tartani.

Tipp: 1X @ 2.55


Wolfsburg2.60  döntetlen3.40  Borussia Dortmund2.60
A második helyezett hazaiak még lecsúszhatnak a harmadik helyre, ha kikapnak és a mögöttük két ponttal lévő Mönchengladbach meg nyer. A Dortmund pedig az Európa Ligát érő hatodik helyért van még versenyben. Nem mellesleg ez a két csapat játszik majd a német kupa fináléjában, úgyhogy már csak ezért is érdemes lesz figyelemmel követni ezt a meccset.

Kellemes meglepetést jelentett a Wolfsburg idei teljesítménye, melyet egy második hellyel koronázhatnak meg. Múlt héten a Paderborn otthonában nyertek 3-1-re, ezzel három forduló után sikerült újra győzniük. Hazai mérlegük félelmetesre sikerült ebben a szezonban: négy döntetlent leszámítva az összes bajnokijukat megnyerték otthon.

A múlt héten, hazai pályán nyert 2-0-ra a Dortmund a Hertha ellen. Idegenben viszont nem megy annyira jól Kloppéknak, de az esetek döntő többségében legalább egy gólt tudnak lőni.

Tipp: Gólok 2,75 felett @ 1.75

Eredő odds: 8.43